Tento svěží cheesecake s křupavým sušenkovým základem, jemným citronovým krémem a ovocnou želatinovou vrstvou tě přenese do slunečných letních dnů. Ideální na oslavy, návštěvy nebo jako malý dezertní rituál jen pro tebe.
Čas přípravy
- 20 minutpříprava
- 6 hodínpečení + tuhnutí
Jak na to?
1
Sušenky rozmixuj a smíchej s rozpuštěným máslem. Směs důkladně natlač na dno a okraje dortové formy (Ø 17 cm), vytvoříš tak pevný základ.
2
V míse jemně promíchej mascarpone, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru, vejce, žloutek, vanilku, mouku a sladidlo. Nešlehej – jen míchej, aby krém nezůstal plný vzduchových bublin.
3
Krém nalij na připravený korpus a vlož do předehřáté trouby. Nejprve peč 10 minut při 180 °C, potom sniž teplotu na 150 °C a peč dalších 30 minut.
4
Po dopečení troubu vypni, lehce pootevři dvířka a nech cheesecake ještě 30–60 minut odpočívat.
5
Cheesecake nech úplně vychladnout při pokojové teplotě.
6
Jahody rozmixuj, přidej citronovou šťávu a smíchej s želatinou podle návodu. Nalij na upečený a vychladlý cheesecake.
7
Vlož do lednice alespoň na 4 hodiny (ideálně přes noc).
8
Před podáváním ozdob čerstvým ovocem.
Tipy:
- Cheesecake má nízký obsah sacharidů – hodí se i pro low-carb stravování.
- Část mascarpone můžeš nahradit nízkotučným tvarohem pro odlehčenou verzi.
- Jahodové želé lze připravit i z malin nebo lesní směsi.
Výživové hodnoty na 1 ks:
240 kcal
1008 kJ
T:
20 g
B:
5 g
S:
12 g
V:
2 g
🍰 Užij si svůj kousek radosti na talíři!
🥣 Zdravá snídaně na dosah!
Vychutnej si lahodné a výživné kaše, které tě zasytí a dodají energii na celý den. 🌞 Jednoduchá příprava, skvělá chuť a kvalitní složení – přesně to, co tvé tělo potřebuje. 💚 Objev je na našem e-shopu a začni den správně! 🛍️✨
Jsem nadšencem zdravého životního stylu a ráda hledám novou inspiraci a teorie z této oblasti, které hned zkouším aplikovat v "praxi" - v kuchyni, cvičení, nákupech... Nejlépe se cítím v přírodě (procházky se psem, běhání, cyklistika), kde se vždy nadopuju pozitivní energií.