Cottage pizza je skvělou alternativou pro všechny, kteří si chtějí dopřát oblíbené jídlo ve zdravější verzi. Tato pizza je bohatá na bílkoviny a má nižší obsah sacharidů. Je lehká, ale zároveň výživná a zasytí na delší dobu. Pasírovaná rajčata poslouží jako skvělý základ, který si můžeš dochutit česnekem a bylinkami pro ještě intenzivnější chuť. Cottage pizza je rychlá na přípravu a ideální na lehký oběd nebo zdravou večeři, kterou si můžeš přizpůsobit podle vlastních chutí.
Jak na to?
1
Předehřej troubu na 200 °C.
2
V míse smíchej cottage cheese, vejce a mouku.
3
Na plech vyložený pečicím papírem rozetři vzniklou směs do tvaru kruhu. Tloušťka těsta by měla být maximálně 0,5 cm.
4
Peč v předehřáté troubě přibližně 10–12 minut.
5
Mezitím si nakrájej cherry rajčata, žampiony a nastrouhej mozzarellu.
6
Upečený základ potřeme pasírovanými rajčaty, poklademe žampiony, olivy, rajčata a posypeme mozzarellou.
7
Vlož zpět do trouby a peč dalších 12–15 minut, dokud se sýr nerozpustí a pizza nezíská krásnou zlatavou barvu.
💡 TIP 1: Pokud chceš mít těsto dokonale hladké bez hrudek, můžeš cottage cheese před použitím rozmixovat tyčovým mixérem.
💡 TIP 2: Pro výraznější chuť můžeš do pasírovaných rajčat přidat prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, mleté černé koření nebo bylinkovou sůl.
Dobrou chuť! 😊
Objev zdravé dobroty na Fitshaker e-shopu! 🛒✨
Hledáš inspiraci na zdravé vaření, dárky nebo doplňky pro svůj aktivní životní styl?
Na našem e-shopu najdeš všechno, co potřebuješ – od zdravých receptů, Fitnutky, až po knihy a fitness plánovače.
➡️ Navštiv náš e-shop a objev produkty, které ti pomohou na cestě ke zdravějšímu JÁ! 💚
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.