Informace o cvičení
Spíž není jen místo, kam „odložíme jídlo bokem“. Při správném skladování potravin prodloužíš jejich trvanlivost a zachováš kvalitu i chuť. 🙂
V tomto videu se dozvíš:
• jak skladovat suché potraviny, aby vydržely co nejdéle,
• kam dát brambory a co dělat, když začnou klíčit,
• které druhy ovoce a zeleniny budou spokojenější ve spíži než v lednici.
Správné podmínky ve spíži ti mohou ušetřit peníze, čas i starosti s plýtváním.
Podívej se na video a vytvoř si doma pořádek, který dává smysl. 😊
Pomůcky
Bez pomůcek
Vhodné
Instruktor
Ing. Mgr. David ErbanVÝZVA DO PLAVEK 2025
Jsem nutriční terapeut z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, kde jsem získal titul magistra v oboru nutriční terapie. Kromě toho jsem vystudoval také obor Výživa a potraviny na České zemědělské univerzitě v Praze, kde jsem získal titul inženýra. Možná se na první pohled zdá, že jde o velmi podobné obory, ale opak je pravdou – skvěle se doplňují. Studium na 1. lékařské fakultě mi dalo hlubší vhled do toho, jak funguje lidské tělo, co potřebuje z hlediska výživy a sportu a jak mohu pomoci nemocným lidem, sportovcům nebo jiným specifickým skupinám se správným nastavením jídelníčku. Obor Výživa a potraviny byl naopak více zaměřen na samotné potraviny – jejich hygienu, složení, technologii a výrobu. Díky tomu se na výživu dívám z mnohem širší perspektivy. V současnosti se naplno věnuji tvorbě jídelníčků na míru a individuálním konzultacím. Napsal jsem e-book Všechno, co potřebujete vědět o výživě, pravidelně píšu články do médií a celkově se snažím šířit osvětu o zdravém stravování a životním stylu. Moc mě baví i přednášení – spolu s kolegyní Ing. Mgr. Šárkou Knížkovou pořádáme celodenní certifikované kurzy, ale přednáším také na různých konferencích nebo ve firmách. Na Instagramu mě najdeš jako @ten_nutricni, kde se snažím o výživě mluvit jednoduše, srozumitelně a zároveň zábavně. A pokud máš raději podcasty, spolu se Šárkou máme i vlastní – jmenuje se @nutriceudvoupratel_podcast, určitě si nás pusť!
Přečíst více