Všechny
Recepty
Všeobecné
Zdraví
Stravování
Fitshaker podcasty
Cvičení
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Dýňový makový koláč s Fitnutkou

40 min
24 porcí
koláč z dýne

Potřebujeme: 

  • 2 zralé banány
  • ½ máslové dýně (část bez semínek)
  • 3 lžíce mletého máku
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 2 lžíce domácího medu
  • 2 vejce
  • 250 ml mandlového mléka
  • 50 g rozpuštěného kvalitního másla
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 180 g mandlové mouky (nebo jiné zdravější varianty mouky)
  • 1 balíček kypřicího prášku bez fosfátů
  • mandlové plátky
  • 4 lžíce Fitnutky (v pokojové teplotě)
koláč z dýne

Máš rada tekvicu a miluješ mak? A čo tak spojiť tieto dve obľúbené ingrediencie do jedného a ešte k tomu koláča? Budeš prekvapená, ako skvelo táto kombinácia chutí. Koláčik je výborný na raňajky, desiatu pre decká alebo len tak s kolegyňami v práci ku kávičke. Vyskúšaj a sama uvidíš, že máme pravdu.

Čas přípravy

  • 10 minutpříprava
  • 30 minutpečení

Jak na to?

1

Banány si vidličkou rozmačkáme a poté je metličkami rozmixujeme do pěny.

2

Dýni si uvaříme doměkka a rozmixujeme na pyré.

3

Postupně k banánové pěně přidáváme dýňové pyré, mák, skořici, med, vejce, mléko, máslo, olej a mícháme.

4

Do řídké hmoty přidáme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem.

5

Vlijeme na plech a posypeme mandlovými plátky.

6

Pečeme v troubě asi 20 minut při 180 °C nebo podle potřeby, dokud není koláč upečený.

7

Necháme vychladnout a polijeme Fitnutkou (v pokojové teplotě). Při servírování doporučujeme ještě jednou přelít Fitnutkou.

Výživové hodnoty na 1 ks:

129 kcal

544 kJ

T:

8 g

B:

6 g

S:

7 g

V:

2 g

výborný makový koláč

Nech ti chutí :-)!

zdravá strava
Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.