Máš rada tekvicu a miluješ mak? A čo tak spojiť tieto dve obľúbené ingrediencie do jedného a ešte k tomu koláča? Budeš prekvapená, ako skvelo táto kombinácia chutí. Koláčik je výborný na raňajky, desiatu pre decká alebo len tak s kolegyňami v práci ku kávičke. Vyskúšaj a sama uvidíš, že máme pravdu.
Čas přípravy
- 10 minutpříprava
- 30 minutpečení
Jak na to?
1
Banány si vidličkou rozmačkáme a poté je metličkami rozmixujeme do pěny.
2
Dýni si uvaříme doměkka a rozmixujeme na pyré.
3
Postupně k banánové pěně přidáváme dýňové pyré, mák, skořici, med, vejce, mléko, máslo, olej a mícháme.
4
Do řídké hmoty přidáme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem.
5
Vlijeme na plech a posypeme mandlovými plátky.
6
Pečeme v troubě asi 20 minut při 180 °C nebo podle potřeby, dokud není koláč upečený.
7
Necháme vychladnout a polijeme Fitnutkou (v pokojové teplotě). Při servírování doporučujeme ještě jednou přelít Fitnutkou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
129 kcal
544 kJ
T:
8 g
B:
6 g
S:
7 g
V:
2 g
Nech ti chutí :-)!
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.