Famózní placky z bílého a červeného syrového zelí
Recepty ze zelí by se v podzimním období mohly objevovat v tvém jídelníčku klidně i jednou týdně.
Zelí (bílé, červené i kysané) je bohaté na vitamín C, který je velmi důležitý na podporu naší imunity, a kromě toho i na vitamíny A, E, K, vitamíny skupiny B, hlavně kyselinu listovou. Kromě nich obsahuje i minerály jako vápník, železo nebo hořčík. Je i super zdrojem vlákniny. Jídla ze zelí nám pomáhají mimo jiné zlepšovat trávení. Jestli tě zelí nadýmá, můžeš si pomoct tak, že k němu přidáš bylinky, např. estragon, tymián, kmín, koprovou nať nebo bobkový list. Pojďme si udělat ze zelí tento super recept na placky.
- 10 minútpříprava
- pečení
Tip: Placky můžeme podávat se sójovou omáčkou a sezamovými semínky nebo se zakysanou smetanou. Výběr je na vás, jestli se chcete cítit jako někde v exotice nebo jako na Slovensku. :-)
Chutnají výborně v prvním i druhém případě. Nakonec, přesvědčte se sami...
Výživové hodnoty na 1 porci:
163 kcal
686 kJ
T:
5 g
B:
5 g
S:
25 g
V:
7 g
Dobrou chuť! :-)