Kysané zelí je doslova zázrak. Obsahuje neskutečně mnoho vitamínů a benefitů. Nejlepší je konzumovat ho samozřejmě v syrovém stavu. Zakomponovat ho do jídla taky není na škodu. V tomhle receptu ho jen jemně prohřejeme, aby se vitamín C neztratil úplně.
Jak na to?
1
Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme v míse.
2
Přidáme k nim vajíčko, 50 g nastrouhaného parmazánu a sůl.
3
Promícháme a přidáme ještě celozrnnou špaldovou mouku a petrželovou nať.
4
Všechno spolu promícháme a tvarujeme koule, které obalíme v nastrouhaném parmazánu a ukládáme na plech vystlaný papírem na pečení.
5
Takto připravené koule vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C cca 15 minut. Potom koule otočíme a pečeme dalších 15 minut.
6
Mezitím si připravíme kysané zelí.
7
Do pánve z rozehřátým olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.
8
Přidáme kysané zelí, promícháme a necháme jen prohřát.
9
Když jsou koule upečené, promícháme je s kysaným zelím a můžeme podávat.
Výživové hodnoty na 1 porci:
288 kcal
1211 kJ
T:
11 g
B:
14 g
S:
32 g
V:
6 g
Přeju dobrou chuť! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.