Křupavé řepové placky s kysaným zelím
80 min
4 porce

Originální večeře, která lahodí oku a je plná vitamínů? Mám to! Vyzkoušej tyto červené placky z návykové řepy a tak zdravého kysaného zelí! Vitamínová bomba pro tyto dny jako vyšitá. Křupavé pečené kousky stačí už jen namočit do jogurtového dipu a můžeme si pochutnávat :-).
Jak na to?
1
Řepu vložíme na 10 minut do vroucí vody, aby se snadněji loupala. Když je řepa vychladlá, oloupeme ji. Doporučuji při loupání použít rukavice nebo mikrotenový sáček.
2
Nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a špaldovou mouku. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a všechno spolu dobře promícháme.
3
Plech vyložíme papírem na pečení, který potřeme kokosovým olejem a polévkovou lžící děláme ze směsi malé placky.
4
Takto připravené placky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme z každé strany cca 25 minut. Můžeme podávat s jogurtovým dipem.




Přeju dobrou chuť :-).