Originální večeře, která lahodí oku a je plná vitamínů? Mám to! Vyzkoušej tyto červené placky z návykové řepy a tak zdravého kysaného zelí! Vitamínová bomba pro tyto dny jako vyšitá. Křupavé pečené kousky stačí už jen namočit do jogurtového dipu a můžeme si pochutnávat :-).
Jak na to?
1
Řepu vložíme na 10 minut do vroucí vody, aby se snadněji loupala. Když je řepa vychladlá, oloupeme ji. Doporučuji při loupání použít rukavice nebo mikrotenový sáček.
2
Nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a špaldovou mouku. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a všechno spolu dobře promícháme.
3
Plech vyložíme papírem na pečení, který potřeme kokosovým olejem a polévkovou lžící děláme ze směsi malé placky.
4
Takto připravené placky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme z každé strany cca 25 minut. Můžeme podávat s jogurtovým dipem.
Přeju dobrou chuť :-).
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.