V horkých letních dnech vždy dobře padne svěží oběd. Dnes ti ukážu recept na lahodnou grilovanou zeleninu s čerstvým a lehkým řeckým tzatziki dipem. Budeme potřebovat cuketu, lilek, rajčata a cibuli v kombinaci s balkánským sýrem. Tento oběd na řecký způsob určitě zachutná každému. Navíc jím dodáš tělu potřebné bílkoviny, podpoříš trávení a samozřejmě se vyhneš vysokému množství kalorií. Cuketa je skvělá na detoxikaci organismu, zatímco lilek a cibule pomáhají snížit tlak. Zmíněná cibule je zdraví velmi prospěšná, ale ne právě nejoblíbenější. Ale ručím za to, že grilovaná cibulka bude chutnat určitě i těm nejmenším.
Jak na to:
1
Nakrájíme lilek, ½ cukety a cibuli na kolečka. Rajčata rozdělíme na dvě poloviny a zbylou celou cuketu oškrábeme a nakrájíme na podélné plátky.
2
Smícháme olivový olej s kořením a solí a všechny kousky zeleniny potřeme z obou stran. Na pár z nich nadrobno nasekáme balkánský sýr (můžeme použít i parmazán).
3
Rozpálíme pánev a potom na ni uložíme zeleninu. Grilujeme z obou stran. Cibuli grilujeme déle, ať je úplně měkká.
4
Zatím si dáme do misky bílý jogurt a okurku nasekáme nadrobno. Smícháme s jogurtem a olivovým olejem a dochutíme kořením a solí.
TIP: Pokud je hezké počasí a máš možnost, ugriluj si zeleninu někde v přírodě. Dej však pozor, aby přepálený tuk nešel zpátky na zeleninu.
Dobrou chuť!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám: