Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Grilovačka zdravě a jednoduše: recepty na grilování zeleniny, ryb a jiných dobrot

45 min
6 porcí
zelenina z grilu

Potřebujeme: 

  • Na grilované brambory:
  • 600 g brambor
  • 30 g kvalitního másla
  • petrželovou nať
  • mořskou/himalájskou sůl
  • Na grilovanou cuketu:
  • 1 větší cuketu
  • 2 ks papriky
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • mořskou/himalájskou sůl
  • Na grilované žampiony:
  • 500 g velkých žampionů na grilování
  • 1 lžíci olivového oleje
  • Na salát:
  • 250 g listového salátu
  • 125 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce domácí nebo rostlinné majonézy
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř
  • citron
  • Grilované ryby:
  • 500 g filetu lososa
  • 250 g filetu candáta
  • 250 g filetu sumečka afrického (můžeme použít jakýkoliv druh ryb)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • citron
zelenina z grilu

Grilovačka neodmyslitelně patří k létu. U nás doma grilujeme vždy, když je to možné. Milujeme hlavně grilovanou zeleninu a ryby. Fantazii se však při grilovaní meze nekladou. Dnes ti přináším grilované dobroty, které obvykle děláme u nás. Ať příjemně obohatí i tvoje grilování 😉.

Jak na to?

1

Brambory pořádně omyjeme a překrojíme na poloviny. Vložíme do vody a vaříme do poloměkka.

2

Cuketu nakrájíme podélně na plátky. Papriku překrojíme podélně a zbavíme semínek.

3

Cuketu a papriku vložíme do misky a zalijeme olivovým olejem.

4

Přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí. Všechno spolu dobře promícháme.

5

Žampiony oloupeme a potřeme olivovým olejem.

6

Listový salát natrháme do misky. K salátu přidáme jogurt smíchaný s majonézou.

7

Dochutíme solí, pepřem a citronem. Dobře promícháme.

8

Všechny ryby omyjeme, osušíme, nasolíme a připravíme na grilování.

9

Když máme všechno připravené a gril rozehřátý, klademe na gril brambory, žampiony, papriku a cuketu. Všechno opékáme z obou stran.

10

Po opečení dáme pryč z grilu a na brambory dáme ještě kousky másla a petrželovou nať.

11

Opečenou cuketu s paprikou vložíme zpět do misky s olivovým olejem. A žampiony dáme na talíř a dochutíme solí.

12

Připravené ryby položíme na gril kůží. Na vršek ryb položíme alobal a pomalu pečeme cca 20 minut. Záleží však na tom, jak jsou filety silné. Ryby neobracíme.

13

Po upečení dáme ryby na mísu, pokapeme citronem a můžeme podávat.

Výživové hodnoty na 1 porci (1 ryba + 100 g brambor + trochu cukety + trochu žampionů + salát):

513 kcal

2156 kJ

T:

26 g

B:

38 g

S:

30 g

V:

6 g

grilované žampiony
grilovaná cuketa
grilovaný losos
grilované ryby

Přeju krásné léto! 😊

Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

fit recepty
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.