Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Hustá čočková polévka se zelím – tip na výživný oběd

45 min
1 hrnec
čočková polévka

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce mleté červené papriky
  • 150 g hnědé čočky
  • 1 konzervu (400 g) loupaných krájených rajčat
  • 1,5 litru vody nebo vývaru
  • mořskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • 1 domácí klobásu (můžeme vynechat)
  • 200 g nastrouhaného zelí
  • hrst čerstvé petrželové natě
  • 1 lžíci domácího medu (volitelné)
čočková polévka

V jednoduchosti je krása. Ingredience dostupné v každém obchodě, sytá kombinace, skvělé, rychlé a výživné jídlo. Tato čočková polévka se skvěle hodí i jako hlavní jídlo k obědu. A pokud máš ráda sladší, exotické chutě, můžeš do ní přidat trochu medu. Nech se inspirovat tímto netradičním receptem. 😉

Jak na to?

1

Večer před vařením polévky namočíme čočku do vody.

2

Druhý den na olivovém oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme mletou červenou papriku a ještě chvíli restujeme.

3

Přidáme čočku, rajčata, zalijeme vodou, osolíme a opepříme.

4

Vaříme 30 minut, nebo dokud není čočka téměř uvařená.

5

Do polévky přidáme na půlměsíčky nakrájenou klobásu a nastrouhané zelí.

6

Vaříme, dokud nejsou zelí a klobása hotové.

7

Nakonec přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať.

8

Pro sladší exotickou chuť můžeme přidat lžíci medu.

9

Podáváme s opečenými krutony.

Dobrou chuť!

Tato čočková polévka není jen o skvělé chuti a výživě – je to způsob, jak podpořit svou energii a sílu. Fitshaker inspiruje ženy, aby objevily svůj potenciál, pečovaly o své tělo i mysl a posouvaly své hranice. A právě výživné jídlo, jako je tato sytá čočková polévka, ti v tom může pomoci.

V Fitshakeru věříme, že síla ženy spočívá nejen v jejím pohybu, ale i ve volbě jídla, které ji podporuje. Vyzkoušej tuto polévku a posiluj své tělo i mysl s každou lžící.

cvičení doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.