V jednoduchosti je krása. Ingredience dostupné v každém obchodě, sytá kombinace, skvělé, rychlé a výživné jídlo. Tato čočková polévka se skvěle hodí i jako hlavní jídlo k obědu. A pokud máš ráda sladší, exotické chutě, můžeš do ní přidat trochu medu. Nech se inspirovat tímto netradičním receptem. 😉
Jak na to?
1
Večer před vařením polévky namočíme čočku do vody.
2
Druhý den na olivovém oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme mletou červenou papriku a ještě chvíli restujeme.
3
Přidáme čočku, rajčata, zalijeme vodou, osolíme a opepříme.
4
Vaříme 30 minut, nebo dokud není čočka téměř uvařená.
5
Do polévky přidáme na půlměsíčky nakrájenou klobásu a nastrouhané zelí.
6
Vaříme, dokud nejsou zelí a klobása hotové.
7
Nakonec přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať.
8
Pro sladší exotickou chuť můžeme přidat lžíci medu.
9
Podáváme s opečenými krutony.
Dobrou chuť!
Tato čočková polévka není jen o skvělé chuti a výživě – je to způsob, jak podpořit svou energii a sílu. Fitshaker inspiruje ženy, aby objevily svůj potenciál, pečovaly o své tělo i mysl a posouvaly své hranice. A právě výživné jídlo, jako je tato sytá čočková polévka, ti v tom může pomoci.
V Fitshakeru věříme, že síla ženy spočívá nejen v jejím pohybu, ale i ve volbě jídla, které ji podporuje. Vyzkoušej tuto polévku a posiluj své tělo i mysl s každou lžící.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz