Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Recept na pečené sladké brambory s fazolí a dipem

30 min
2 porce
pečené batáty

Potřebujeme: 

  • 2 středně velké sladké brambory
  • 1 plechovku fazole nebo cizrny
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky sladké červené papriky
  • ½ lžičky skořice
  • --
  • Bylinkový dip
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 2 lžičky čerstvých bylinek (já jsem použila bazalku, pažitku, petržel, kopr)
  • 1 lžíci čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžičku medu
  • mletý černý pepř
  • mořskou/himalájskou sůl
pečené batáty

Zbožňuju podzim. Čerstvý vzduch, barevnou přírodu, vítr ve vlasech, jedinečnou uklidňující atmosféru a podzimní dobroty. Podzim ve mně vyvolává spoustu emocí.

Sladké brambory jsou u nás hitem na všechny možné způsoby. Mám pro tebe jednoduchý, chutný a sytý recept, který si můžeš dopřát k obědu nebo večeři.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 205 °C a plech vyložíme fólií.

2

Na plech uložíme umyté a nakrájené batáty (jeden brambor na 4 kousky) a na druhou polovinu dáme propláchnutou fazoli.

3

Sladké brambory osolíme a polijeme olivovým olejem. Fazoli okořeníme kmínem, paprikou, skořicí a taky polijeme olivovým olejem. Pečeme 25–30 minut.

4

Mezitím si připravíme dip. Smícháme jogurt, nadrobno nakrájené bylinky, citronovou šťávu, med, pepř a sůl.

5

Když se brambory a fazole dopečou, servírujeme s dipem a zeleninou nebo salátem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

485 kcal

2039 kJ

T:

17 g

B:

16 g

S:

65 g

V:

6 g

pečené batáty v celku

Ať ti chutná! 😊

Dopřej svému tělu i doušek teplého čaje. U nás v e-shopu pro tebe máme hned dvě novinky, které podpoří tvoji imunitu a postarají se i o dokonalou rovnováhu tvého těla, ale i duše.

čaj
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.