Zbožňuju podzim. Čerstvý vzduch, barevnou přírodu, vítr ve vlasech, jedinečnou uklidňující atmosféru a podzimní dobroty. Podzim ve mně vyvolává spoustu emocí.
Sladké brambory jsou u nás hitem na všechny možné způsoby. Mám pro tebe jednoduchý, chutný a sytý recept, který si můžeš dopřát k obědu nebo večeři.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 205 °C a plech vyložíme fólií.
2
Na plech uložíme umyté a nakrájené batáty (jeden brambor na 4 kousky) a na druhou polovinu dáme propláchnutou fazoli.
3
Sladké brambory osolíme a polijeme olivovým olejem. Fazoli okořeníme kmínem, paprikou, skořicí a taky polijeme olivovým olejem. Pečeme 25–30 minut.
4
Mezitím si připravíme dip. Smícháme jogurt, nadrobno nakrájené bylinky, citronovou šťávu, med, pepř a sůl.
5
Když se brambory a fazole dopečou, servírujeme s dipem a zeleninou nebo salátem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
485 kcal
2039 kJ
T:
17 g
B:
16 g
S:
65 g
V:
6 g
Ať ti chutná! 😊
Dopřej svému tělu i doušek teplého čaje. U nás v e-shopu pro tebe máme hned dvě novinky, které podpoří tvoji imunitu a postarají se i o dokonalou rovnováhu tvého těla, ale i duše.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz