Jemná cibulová polévka kombinuje sladkou chuť dlouze dušené cibule s krémovostí smetany, která polévce dodává hladkou texturu a výraznou hřejivou chuť. Tato lahodná polévka, obohacená o jemný nádech kurkumy a bylinkové soli, je skvělou volbou na lehký oběd nebo večeři. Navíc je plná zdravých ingrediencí a má nízký obsah kalorií, takže si ji můžete vychutnat bez výčitek.
Jak na to?
1
Na mírném plameni zahřejeme větší hrnec, přidáme olivový olej a oškrábanou a na proužky nakrájenou cibuli.
2
Cibuli dusíme na mírném ohni, dokud nezměkne.
3
Přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, zasypeme kořením a promícháme.
4
Zalijeme vodou nebo vývarem. Pokud máte raději řidší polévku, přidejte trochu více vody.
5
Přikryté vaříme asi 30 minut (nejprve zvýšíme teplotu, a jakmile začne polévka vřít, stáhneme na střední plamen). Poté necháme polévku odkrytou vařit dalších 15 minut.
6
Důkladně vše rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme smetanu.
7
Na mírném plameni polévku ještě 2–3 minuty prohříváme, a je hotovo.
EXTRA TIP: Polévku můžete ozdobit bylinkami (doporučuji kopr), opečenými dýňovými semínky, ořechy nebo strouhaným parmezánem.
Přejeme dobrou chuť!
Vychutnejte si zdravé a výživné recepty jako tuto krémovou cibulovou polévku!
Objevte desítky dalších nápadů na chutná a zdravá jídla v naší nové knize Fitshaker v kuchyni, kde najdete recepty na každý den – plné chutí, jednoduchosti a výživy. Všechny recepty jsou připraveny tak, aby vám pomohly na cestě ke zdravějšímu životnímu stylu a radosti z vaření.
Knihu najdete kliknutím na banner!
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.