Doba, kdy bude v tvojí zahradě kvést cuketa, se nezadržitelně blíží. Nachystej si chuťové buňky na tento skvělý oběd či večeři, příprava bude opravdu rychlá.
Skvělá chuť je už jen benefitem.
Je to skvělý recept pro děti bez smažení na pánvi. Doplnit ho můžeš nastrouhaným batátem nebo i klasickou bramborou. V této „základní“ podobě jsou však placky opravdu svěží a syté. Zakysanou smetanu můžeš nahradit řeckým jogurtem či roztíratelným skyrem nebo Lučinou.
Jak na to?
1
Troubu si předehřejeme na 180 ˚C.
2
Cuketu nastrouháme na hrubším struhadle a osolíme troškou soli. Pokud pustí šťávu, vylejeme ji a cuketu v rukách vyždímáme.
3
Mrkvu nastrouháme též na hrubém struhadle a přidáme k cuketě.
4
Přidáme zbylé suroviny (vajíčko, mouku, olej a vegetu) a pořádně promícháme.
5
Na papír na pečení klademe hromádky těsta a lžící dotvarujeme do podoby placky.
6
Pečeme cca 20 minut.
7
Zatímco se pečou placky, připravíme si dip. Smícháme všechny suroviny, aby se chutě pořádně spojily.
8
Když jsou placky upečené, chviličku je necháme vychladnout a můžeme je hned podávat.
Tip: Zakysanou smetanu můžeš nahradit řeckým jogurtem či roztíratelným skyrem nebo Lučinou.
Výživové hodnoty na 1 porci (2 ks):
277 kcal
1159 kJ
T:
20 g
B:
7.4 g
S:
15 g
V:
4 g
Přeju dobrou chuť 😊!
Miluju cvičení, zdravý životní styl, motivační knihy, ale v první řadě svoji rodinu. Jako máma často potřebuju nekonečnou dávku tvořivosti a nápadů, jak to všechno skloubit a vytvořit zdravé prostředí pro moji rodinku. Přestože se víc věnuju cvičení, vaření nezůstává pozadu. Ráda zkouším nové recepty, a to tak, že tradiční potraviny vyměním za zdravé varianty, abychom neopustili tradice, a zároveň se posouvali vpřed. Základem zdravého života je jídlo, protože je to náš hlavní zdroj energie. A jaký zdroj si dáš, tak dobře se máš. 😊