Využij podzimní plody a udělej si toto hřejivé, pálivé karí. Červenou řepu a mrkev doporučuju připravit den předem, potom ti samotná příprava jídla nezabere víc než 30 minut. Jako přílohu servírujeme rýži, ale výborné by byly i jáhly nebo bulgur.
Jak na to?
1
Červenou řepu a mrkev je dobré si připravit den předem. Aspoň řepu, protože ta se vaří trošku déle. Ve slupce ji uvaříme ve slané vodě doměkka, podle velikosti to trvá přibližně 45–60 minut. Mrkev taky vaříme ve slupce ve slané vodě přibližně 10 minut. Potom obě zeleniny oloupeme a nakrájíme na kostky.
2
V osolené vodě si uvaříme rýži natural jako přílohu. Případně ji nahradíme něčím jiným.
3
Mezitím si na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek.
4
Přidáme karí koření a nastrouhaný zázvor (nebo feferonky) a ještě chvíli restujeme.
5
Potom přidáme nakrájenou řepu, mrkev a přeceděnou cizrnu. Přilijeme kokosové mléko, podlijeme vodou podle potřeby. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky.
6
Povaříme 5–10 minut. A můžeme podávat.
Výživové hodnoty na 1 porci:
426 kcal
1793 kJ
T:
6 g
B:
11 g
S:
79 g
V:
12 g
Dobrou chuť! 😊
Dopřej svému tělu i doušek teplého čaje. U nás v e-shopu pro tebe máme hned dvě novinky, které podpoří tvoji imunitu a postarají se i o dokonalou rovnováhu tvého těla, ale i duše.
Jsem máma a v naší čtyřčlenné rodině jsme dva bezlepkoví, takže kreativita ve vaření mi nechybí. Tvořím recepty, které jsou chutné, zdravé a zajímavé pro děti i dospělé 😊. Vymýšlím bezlepkové a zdravé varianty oblíbených jídel tak, že nikdo nezjistí rozdíl.