Výborná polévka plná vitamínů a vlákniny. Troška smetany jí dodá lahodnost, a tak si na ní pochutnají i ti, kdo řepu až tak nemusí. Její chuť se tady totiž pěkně ztratí. 😊
Určitě jí dej šanci, věřím, že si ji oblíbíš.
Jak na to?
1
Do zapékací mísy dáme olivový olej, nakrájenou umytou zeleninu, česnek a osolíme.
2
Zeleninu pečeme 30 minut na 180 °C, následně ji přeložíme do hrnce, kam přilijeme 300 ml teplého vývaru a smetanu na vaření.
3
Směs důkladně promícháme, ochutíme bazalkou a solí podle potřeby a povaříme 2 minuty.
4
Hotovou polévku můžeme servírovat do misek.
5
K polévce si můžeme udělat topinky z kvalitního celozrnného pečiva, které nakrájíme na kostičky a opečeme na trošce olivového oleje. Milovníci česneku můžou do olivového oleje nakrájet navíc 1–2 stroužky česneku pro ještě lahodnější chuť.
Výživové hodnoty na 1 porci:
174 kcal
731 kJ
T:
10 g
B:
3 g
S:
15 g
V:
3 g
Přeju ti dobrou chuť. 😊
Dopřej svému tělu i doušek teplého čaje. U nás v e-shopu pro tebe máme hned dvě novinky, které podpoří tvoji imunitu a postarají se i o dokonalou rovnováhu tvého těla, ale i duše.
Odmala zbožňuju pohyb, pozitivní věci, čas strávený v přírodě a smích. Ráda tvořím originály, dolaďuju detaily a neskutečně relaxuju při kreativních věcech. Miluju focení a foodstyling. Když to, na čem si pochutnáváme, lahodí i našim očím. Nejvzácnější je pro mě čas s mojí rodinkou a naplňuje mě i to, když naservíruju na stůl něco speciálního. Od té doby, co jsem maminkou, upřednostňuju zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budu mít radost, pokud tě svými příspěvky inspiruju. 😊