Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Krémová polévka z pečených rajčat a červené řepy

40 min
4 porce
polévka z pečených rajčat

Potřebujeme: 

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 5 větších rajčat
  • 2 červené řepy (použila jsem předvařené, vakuově balené)
  • 4 stroužky česneku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany na vaření (může se nahradit i kokosovým mlékem, podle preferencí)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • bazalku na dochucení
polévka z pečených rajčat

Výborná polévka plná vitamínů a vlákniny. Troška smetany jí dodá lahodnost, a tak si na ní pochutnají i ti, kdo řepu až tak nemusí. Její chuť se tady totiž pěkně ztratí. 😊

Určitě jí dej šanci, věřím, že si ji oblíbíš.

Jak na to?

1

Do zapékací mísy dáme olivový olej, nakrájenou umytou zeleninu, česnek a osolíme.

2

Zeleninu pečeme 30 minut na 180 °C, následně ji přeložíme do hrnce, kam přilijeme 300 ml teplého vývaru a smetanu na vaření.

3

Směs důkladně promícháme, ochutíme bazalkou a solí podle potřeby a povaříme 2 minuty.

4

Hotovou polévku můžeme servírovat do misek.

5

K polévce si můžeme udělat topinky z kvalitního celozrnného pečiva, které nakrájíme na kostičky a opečeme na trošce olivového oleje. Milovníci česneku můžou do olivového oleje nakrájet navíc 1–2 stroužky česneku pro ještě lahodnější chuť.

Výživové hodnoty na 1 porci:

174 kcal

731 kJ

T:

10 g

B:

3 g

S:

15 g

V:

3 g

rajcatova polevka z pecenych rajcat

Přeju ti dobrou chuť. 😊

Dopřej svému tělu i doušek teplého čaje. U nás v e-shopu pro tebe máme hned dvě novinky, které podpoří tvoji imunitu a postarají se i o dokonalou rovnováhu tvého těla, ale i duše.

bylinkový čaj
Fotka autora
Martina Kurtulíková
Redaktor ve Fitshakeru

Odmala zbožňuju pohyb, pozitivní věci, čas strávený v přírodě a smích. Ráda tvořím originály, dolaďuju detaily a neskutečně relaxuju při kreativních věcech. Miluju focení a foodstyling. Když to, na čem si pochutnáváme, lahodí i našim očím. Nejvzácnější je pro mě čas s mojí rodinkou a naplňuje mě i to, když naservíruju na stůl něco speciálního. Od té doby, co jsem maminkou, upřednostňuju zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budu mít radost, pokud tě svými příspěvky inspiruju. 😊

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.