Vynikající hřejivá polévka z červené papriky a čočky – bohatá, krémová a sladká zároveň. 😋 Je to skvělý způsob, jak spotřebovat papriku nebo rajčata – stačí je opéct. Pečením zeleniny skutečně vynikne její sladkost. Hotová polévka má krásnou sytě oranžovou barvu a je plná chuti a antioxidantů. Červená čočka je levná, rychle se uvaří a je ideální do polévek – přidává chuť, texturu a bílkoviny. Chutná dobře s čerstvým nebo opečeným chlebem, domácími krutony a čerstvými bylinkami. 😉
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vysteleme alobalem.
2
Cibuli nakrájíme na větší kousky, papriku na proužky, rajčata na čtvrtiny.
3
Nakrájenou zeleninu dáme do pekáče, osolíme, okořeníme bylinkami a polijeme olivovým olejem.
4
Promícháme a pečeme doměkka.
5
Mezitím si ve vývaru uvaříme červenou čočku.
6
Upečenou zeleninu přidáme k uvařené čočce a všechno spolu rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je polévka příliš hustá, přidáme vodu nebo vývar.
7
Nakonec ještě ochutíme bylinkami a dosolíme podle chuti.
8
Polévku můžeme podávat s opečeným nebo čerstvým chlebem, domácími krutony, se semínky a čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
200 kcal
841 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
24 g
V:
8 g
Ať ti chutná 😊!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz