Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Delikátní polévka z červené řepy s dýní

45 min
4 porce
polévka z červené řepy

Potřebujeme: 

  • 2 větší červené řepy (přibližně 500 g)
  • 1 menší dýni (přibližně 350 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1 ks celé skořice
  • 700 ml vývaru nebo vody
  • zakysanou smetanu, bílý jogurt, opečený chleba, semínka
polévka z červené řepy

Tato podzimní polévka je úžasná, hřejivá, výživná a chutná. Recept se snadno připravuje a má tu nejúžasnější barvu. Díky lahodné dýni je polévka bohatá na antioxidant beta-karoten a červená řepa nám dodá zdravou dávku kyseliny listové.

Jak na to?

1

Červenou řepu a dýni oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

Na mírném ohni na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova.

3

Přidáme dýni, červenou řepu, muškátový oříšek, sůl a skořici. Všechnu zeleninu restujeme 5–10 minut.

4

Přidáme vývar/vodu a vaříme, dokud není zelenina uvařená. Potom vytáhneme tyčinku skořice a polévku rozmixujeme, dokud nebude hladká. Nakonec si upravíme hustotu podle svojí chuti.

5

Ještě 5 minut povaříme a můžeme servírovat s opečeným chlebem, zakysanou smetanou nebo jogurtem či se semínky.

Výživové hodnoty na 1 porci:

240 kcal

1010 kJ

T:

8 g

B:

6 g

S:

36 g

V:

5 g

polevka z cervene repy

Dobrou chuť 😊!

Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

vaření zdravě
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.