Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Rychlá rajčatová polévka s cizrnou a mrkví

30 min
6 porcí
rajčatová polévka s cizrnou

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 2 mrkve
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 2 lžičky oregana
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 140 g rajského protlaku
  • 4 hrnky vývaru nebo vody
  • 1 plechovku cizrny
  • 4 lžičky domácího medu/třtinového cukru (volitelné)
  • hrst nakrájené petrželové nati
rajčatová polévka s cizrnou

Mám pro tebe tip na vynikající snadnou rajčatovou polévku s cizrnou, na které si pochutná celá rodina. Polévka je jedním z těch jídel, ve kterém můžeš lehce zamaskovat jakýkoliv druh zeleniny, a to i pro dětičky, které ji moc nemusí. Stačí jen hrstka jednoduchých ingrediencí, 30 minut tvého času a výživný oběd je hotový.

Jak na to?

1

V hrnci zahřejeme olivový olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova.

2

Přidáme mrkev nakrájenou na kostky a 5 minut opékáme.

3

Přidáme sůl, koření (červenou papriku, oregano) a promícháme.

4

Přidáme krájená rajčata, protlak a vývar nebo vodu. Vaříme 20 minut.

5

Potom polévku rozmixujeme a přidáme scezenou a pořádně propláchnutou cizrnu, med (kdo má rád sladší chuť polévky) a petrželovou nať.

6

Ještě 5 minut povaříme a podáváme s oblíbeným sýrem nebo pečivem.

Výživové hodnoty na 1 porci (počítané se sýrem, ale bez chleba):

236 kcal

992 kJ

T:

7 g

B:

11 g

S:

31 g

V:

4 g

Dobrou chuť 😊!

Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.