Mám pro tebe tip na vynikající snadnou rajčatovou polévku s cizrnou, na které si pochutná celá rodina. Polévka je jedním z těch jídel, ve kterém můžeš lehce zamaskovat jakýkoliv druh zeleniny, a to i pro dětičky, které ji moc nemusí. Stačí jen hrstka jednoduchých ingrediencí, 30 minut tvého času a výživný oběd je hotový.
Jak na to?
1
V hrnci zahřejeme olivový olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova.
2
Přidáme mrkev nakrájenou na kostky a 5 minut opékáme.
3
Přidáme sůl, koření (červenou papriku, oregano) a promícháme.
4
Přidáme krájená rajčata, protlak a vývar nebo vodu. Vaříme 20 minut.
5
Potom polévku rozmixujeme a přidáme scezenou a pořádně propláchnutou cizrnu, med (kdo má rád sladší chuť polévky) a petrželovou nať.
6
Ještě 5 minut povaříme a podáváme s oblíbeným sýrem nebo pečivem.
Výživové hodnoty na 1 porci (počítané se sýrem, ale bez chleba):
236 kcal
992 kJ
T:
7 g
B:
11 g
S:
31 g
V:
4 g
Dobrou chuť 😊!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz