Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Fitshaker podcasty
Cvičení
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Křupavá bruschetta s rajčaty a Buratou

20 min
2 porcie
bruchetta recept

Potřebujeme: 

  • 2 krajíce kváskového chleba
  • 6 středně velkých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • sůl podle chuti
  • olivový olej
  • mletý černý pepř podle chuti
  • mozzarella Burrata
bruchetta recept

Bruschetta pochází z Itálie a původně sloužila jako jednoduché jídlo pro rolníky. Základem je křupavý chléb opečený na grilu nebo v troubě, potřeny česnekem a zalitý olivovým olejem.

Tento tradiční italský pokrm je známý svou kombinací chutí, která vzniká díky kvalitním surovinám – čerstvému chlebu, voňavým rajčatům, česneku a bylinkám.

Jak na to?

1

Kváskový chléb si opečeme nasucho na pánvi, dokud nezíská křupavou kůrku.

2

Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vše osolíme, opepříme a dusíme, dokud se šťáva z rajčat nezredukuje a nezhoustne.

3

Rajčatovou směs rozložíme na opečený chléb a podáváme s kouskem mozzarelly Buraty navrchu.

Výživové hodnoty na 1 porci:

372 kcal

1562 kJ

T:

21 g

B:

12 g

S:

33 g

V:

7 g

bruschetta s rajčaty

Buon appetito 😊!

Vychutnejte si lahodnou italskou bruschettu, která vás s každým soustem přenese na slunné pobřeží Itálie. Tento lehký a chutný pokrm je ideální nejen jako rychlý předkrm, ale i jako zdravá pochoutka, která nezatíží váš žaludek.

A stejně rychle, jako si připravíte tuto delikatesu, můžete udělat něco i pro své zdraví! Vyzkoušejte náš program FIT in 15 min na Fitshakeru – krátké, ale intenzivní 15minutové cvičení, které vám pomůže spálit kalorie, posílit tělo a získat energii na celý den.

Spojte rychlé, chutné jídlo s efektivním cvičením a užijte si zdravý životní styl na maximum!

Fitshaker
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.