
Bruschetta pochází z Itálie a původně sloužila jako jednoduché jídlo pro rolníky. Základem je křupavý chléb opečený na grilu nebo v troubě, potřeny česnekem a zalitý olivovým olejem.
Tento tradiční italský pokrm je známý svou kombinací chutí, která vzniká díky kvalitním surovinám – čerstvému chlebu, voňavým rajčatům, česneku a bylinkám.
Jak na to?
1
Kváskový chléb si opečeme nasucho na pánvi, dokud nezíská křupavou kůrku.
2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vše osolíme, opepříme a dusíme, dokud se šťáva z rajčat nezredukuje a nezhoustne.
3
Rajčatovou směs rozložíme na opečený chléb a podáváme s kouskem mozzarelly Buraty navrchu.
Výživové hodnoty na 1 porci:
372 kcal
1562 kJ
T:
21 g
B:
12 g
S:
33 g
V:
7 g

Buon appetito 😊!
Vychutnejte si lahodnou italskou bruschettu, která vás s každým soustem přenese na slunné pobřeží Itálie. Tento lehký a chutný pokrm je ideální nejen jako rychlý předkrm, ale i jako zdravá pochoutka, která nezatíží váš žaludek.
A stejně rychle, jako si připravíte tuto delikatesu, můžete udělat něco i pro své zdraví! Vyzkoušejte náš program FIT in 15 min na Fitshakeru – krátké, ale intenzivní 15minutové cvičení, které vám pomůže spálit kalorie, posílit tělo a získat energii na celý den.
Spojte rychlé, chutné jídlo s efektivním cvičením a užijte si zdravý životní styl na maximum!
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)