
Tohle jídlo zvládne opravdu každý – minimum příprav, maximum chuti. Kuřecí stehna upečená dozlatova na směsi paprik, česneku a rozmarýnu vytvoří šťavnatý a voňavý pokrm, který vás potěší jak chutí, tak jednoduchostí. Díky výpeku, který během pečení vznikne, se jedná o pokrm, ke kterému si budete chtít přikusovat čerstvý krajíc chleba. Skvěle se ale hodí i s rýží, bulgurem nebo jinou přílohou podľa chuti.
Čas přípravy
- příprava15 minút
- pečení55 minút
Jak na to?
1
Kuřecí stehna ze všech stran osolíme a opepříme.
2
V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a stehna opékáme kůží dolů 5 minut dozlatova.
3
Mezitím si nakrájíme papriky na proužky a vložíme je do zapékací mísy. Přidáme najemno nasekaný česnek, lehce zakápneme olivovým olejem, osolíme a promícháme.
4
Opečené maso položíme kůží vzhůru na papriky. Přilijeme do mísy výpek z pánve a maso obložíme větvičkami rozmarýnu.
5
Pečeme při 200 °C 50–55 minut, dokud maso není krásně propečené a povrch zlatavý.
6
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, který nasaje výtečnou šťávu. Vhodnou přílohou je také rýže, bulgur nebo jiná obilovina.
Výživové hodnoty na 1 porci:
390 kcal
1638 kJ
T:
20 g
B:
36 g
S:
11 g
V:
3.5 g

🍽 Přejeme vám pořádně šťavnatý zážitek! 😋
✨ Posilujeme ženy, aby mohly být tou nejlepší verzí sebe samých! ✨
Na Fitshakeru věříme, že zdraví a pohoda začínají v kuchyni a pohybem. S našimi recepty, tréninky a podporou komunity ti pomáháme cítit se silná, sebevědomá a plná energie.
➡️ Přidej se k nám a začni svou cestu za lepším JÁ ještě dnes! 💪🌿
Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz