Začíná léto a s ním přichází období, kdy trávíme nejvíce času venku. Tehdy přijde vhod vychlazená ovocná limonáda. Plody v zahradě dozrávají a byl by hřích toho nevyužít. Mám pro tebe tip na osvěžující letní limonádu. Pokud máš ráda kyselejší chuť, doporučuju ti ji vyzkoušet. Kombinace červeného rybízu a pomeranče je něco, co jsem ještě nezkoušela, ale musím přiznat, že je z nich úžasný pár. Limonádu můžeš podávat ve dvou variantách. Buď jako mix rybízu, pomeranče a máty, nebo zvlášť navrstvené ve sklenicích.
Vrstvená limonáda:
1
V mixéru rozmixujeme rybíz, čímž získáme pyré.
2
Na uvolnění mátové chuti můžeme použít hmoždíř nebo ji nakrájíme na menší kousky.
3
Rozdělíme pyré z rybízu do 4 sklenic, můžeme přidat led, směs máty, pomerančový džus a perlivou vodu.
Mix limonáda:
1
V mixéru rozmixujeme rybíz s pomerančovou šťávou.
2
Mátu nakrájíme na malé kousky nebo rozdrtíme v hmoždíři. Pyré zalejeme ve džbánu perlivou vodou a přidáme nasekanou mátu a led.
Na zdraví 😊!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz