Doc. MUDr. Peter Minárik, PhD., MSc., MPH., pracuje jako gastroenterolog a kromě klinické práce v posledních letech blíže studuje problematiku obezity, výživy a zdravého životního stylu ve vztahu k civilizačním chorobám se speciálním zaměřením na prevenci zhoubných nádorů.
Je autorem vícero publikací z oblasti výživy: Vademecum zdravej výživy, Rakovina a výživa: mýty a fakty a Rakovina a výživa: mýty a fakty 2, ve kterých dává odpovědi na základní otázku: jakým způsobem může takový jednoduchý krok, jakým je správná úprava stravy, pomoct zlepšit zdraví a zvýšit kvalitu lidského života.
Tentokrát jsme se v rozhovoru zaměřili na prevenci obezity.
Dozvíte se:
- Co říkají statistiky o dětské obezitě.
- Co je úlohou rodiče v procesu vytváření si zdravého vztahu k jídlu.
- Jak se vyznat ve spleti chaotických a protichůdných doporučení.
- Jaké návyky nás vedou ke zdravému životnímu stylu.
- Co je to vědomé stravování = mindful eating.
- Jak má vypadat optimální jídelníček.
- Jaký je rozdíl mezi optimálním a redukčním jídelníčkem.
Jestli se radši na podcasty díváš, jak je libo, přinášíme ti ho i v podobě videa:
Na našem blogu najdeš i další zajímavé epizody. Poslechni si rozhovory i s jinými inspirativními hosty:
Jsem rádiová spíkerka a lektorka jógy, která miluje sporty od vzniku světa, adrenalin, hory, přírodu a tanec. Ve své kůži se cítím tehdy, když můžu sedět s lidmi u dobré kávy, zpovídat je a inspirovat se jejich příběhy a životem.