
Lahodná polévka z kořenové zeleniny na tvůj zdravý oběd či večeři. Smetana jí dodá lahodnou chuť a pečené oříšky ti budou nejen chutně křupat v ústech, ale zároveň si doplníš i zdravé tuky.
Polévka je rychlá, nemusíš se ani snažit, aby byla zelenina nakrájená na pěkné kousky, protože ji dohladka vymixuješ a máš hotovo 😊.
Jak na to?
1
Na pánvi na oleji orestujeme na větší kousky nakrájenou cibuli, česnek a postupně přidáme i mrkev a petržel.
2
Po chvíli přidáme ještě nakrájený batát, zalijeme vývarem a ochutíme kořením. Pokud chceš mít polévku hustší, zalij ji jen centimetr nad nakrájenou zeleninu – záleží totiž na tom, jak velkou mrkev a batát použiješ.
3
Polévku vaříme 15–20 minut podle toho, jak nám změkne zelenina. Když je téměř hotová, přidáme do ní smetanu, povaříme 1–2 minuty a následně polévku vymixujeme ponorným mixérem.
4
Zatímco se polévka vaří, na pánvi na trošce olivového oleje opečeme ořechy a semínka, která budou ještě lahodnější.
5
Hotovou polévku v misce posypeme opečenými ořechy a podáváme.

Výživové hodnoty na 1 porci:
255 kcal
1071 kJ
T:
44 g
B:
8 g
S:
28 g
V:
5 g
Přeji ti dobrou chuť 😊.
Odmala zbožňuju pohyb, pozitivní věci, čas strávený v přírodě a smích. Ráda tvořím originály, dolaďuju detaily a neskutečně relaxuju při kreativních věcech. Miluju focení a foodstyling. Když to, na čem si pochutnáváme, lahodí i našim očím. Nejvzácnější je pro mě čas s mojí rodinkou a naplňuje mě i to, když naservíruju na stůl něco speciálního. Od té doby, co jsem maminkou, upřednostňuju zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budu mít radost, pokud tě svými příspěvky inspiruju. 😊


