Miluju tento recept. Je vynikající a lehký.
Recept na zapékanou zeleninu s vajíčkem je zdravý, rychlý, ale hlavně chutný. Vhodný k snídani, obědu nebo večeři. Všechno uděláš v jednom pekáči, to pro tebe znamená míň mytí a víc času.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 205 ˚C.
2
Na kostky nakrájenou zeleninu uložíme na plech, polijeme olivovým olejem, okořeníme a pečeme 20–25 minut, nebo dokud není zelenina měkká a téměř upečená.
3
Potom do zeleniny uděláme 4 důlky, do kterých rozklepneme vajíčka. Osolíme je a pečeme ještě 5 minut, nebo podle toho, jaká chceme vajíčka. Jestli s rozteklým žloutkem, nebo tvrdším.
4
Podáváme s čerstvými bylinkami, celozrnným pečivem nebo i bez, se salátem, avokádem, plackou...
Výživové hodnoty na 1 porci:
649 kcal
2728 kJ
T:
31 g
B:
34 g
S:
55 g
V:
7 g
Ať ti chutná! 😊
Dopřejte svému tělu nejen výborné a zdravé jídlo, ale také pohyb, který dá tvému tělu zabrat.
A víš o tom, že na tebe v našem e-shopu čeká i naše novinka? Neboj se zapotit a dát si do těla.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz