Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Pečená červená řepa a batáty s dýní a vajíčkem

35 min
2 porce
pečená červená řepa

Potřebujeme: 

  • 2 středně velké sladké brambory
  • 2 středně velké červené řepy
  • 1 menší dýni
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mořskou/himalájskou sůl
  • koření podle chuti, já jsem použila mletou červenou papriku, sušený česnek, mletý černý pepř a čerstvé bylinky
  • 4 vejce
pečená červená řepa

Miluju tento recept. Je vynikající a lehký.

Recept na zapékanou zeleninu s vajíčkem je zdravý, rychlý, ale hlavně chutný. Vhodný k snídani, obědu nebo večeři. Všechno uděláš v jednom pekáči, to pro tebe znamená míň mytí a víc času.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 205 ˚C.

2

Na kostky nakrájenou zeleninu uložíme na plech, polijeme olivovým olejem, okořeníme a pečeme 20–25 minut, nebo dokud není zelenina měkká a téměř upečená.

3

Potom do zeleniny uděláme 4 důlky, do kterých rozklepneme vajíčka. Osolíme je a pečeme ještě 5 minut, nebo podle toho, jaká chceme vajíčka. Jestli s rozteklým žloutkem, nebo tvrdším.

4

Podáváme s čerstvými bylinkami, celozrnným pečivem nebo i bez, se salátem, avokádem, plackou...

Výživové hodnoty na 1 porci:

649 kcal

2728 kJ

T:

31 g

B:

34 g

S:

55 g

V:

7 g

recepty pecena cvikla

Ať ti chutná! 😊

Dopřejte svému tělu nejen výborné a zdravé jídlo, ale také pohyb, který dá tvému tělu zabrat.

A víš o tom, že na tebe v našem e-shopu čeká i naše novinka? Neboj se zapotit a dát si do těla.

rychleschnoucí sportovní ručník
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.