Fazole obsahují mnoho prospěšných látek pro náš organismus, stejně jako všechny luštěniny. Nejenže nás dobře zasytí, ale dodají i to, co naše tělo potřebuje. Připrav si fazole podle tohoto receptu a spolu s tmavým chlebem tě zasytí na oběd nebo večeři.
Jak na to?
1
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
2
Loupaná rajčata nakrájíme – pokud obsahují slupky, odstraníme je – a přidáme k cibuli.
3
Chvíli dusíme, přimícháme rajčatový protlak, chilli papričku a dochutíme solí, černým pepřem, česnekem, a nakonec přidáme ajvar.
4
Vše dobře promícháme a dusíme cca 10 minut.
5
Když je směs podušená, přidáme červené a bílé fazole. Promícháme a necháme přejít varem 5 minut.
6
Poté celou směs přelijeme do zapékací mísy a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 45 minut.
7
Po upečení posypeme rozdroleným balkánským sýrem a najemno nakrájenou bazalkou.
8
Podáváme s tmavým chlebem nebo jako přílohu.
Výživové hodnoty na 1 porci:
398 kcal
1672 kJ
T:
13 g
B:
21 g
S:
41 g
V:
8 g
Dobrou chuť 😊.
🌟 Nový rok, nový začátek! 🌟
Změň své tělo a posilni svou mysl s Novoroční výzvou 2025 na Fitshakeru. 💪 ✨ Ať už chceš zhubnout, získat kondici nebo si jen vytvořit zdravější návyky, toto je tvá šance začít cestu k lepšímu JÁ. 🚀 Přidej se k nám, začni rok aktivně a ukaž si, že na to máš!
Společně to zvládneme. ❤️
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.