Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Vegetariánské dýňovo-čočkové chilli s quinoou

50 min
5 porcí
vegetarianske chilli

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 menší cibuli
  • 2 mrkve
  • ½ lžičky mletého pepře
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 2 lžíce sladké červené papriky
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • 1 červenou papriku nakrájenou na kostky
  • 100 g suché quinoy
  • 100 g hnědé čočky
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 300 g dýně
  • chilli podle chuti
  • 1 litr vody nebo vývaru (dávkovat postupně)
  • 1 plechovku fazolí
vegetarianske chilli

Toto jednoduché rajčatové chilli připravíš rychle, na jeho výrobu potřebuješ jen pár ingrediencí. Rychle ho proměníš na bezlaktózové, když vynecháš sýr. Tento recept je vegetariánský, a navzdory tomu je dobrým zdrojem bílkovin, antioxidantů, a je vhodný na hubnutí.

Jak na to?

1

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej na středním ohni. Přidáme koření a cibuli a mrkev nakrájené na kostky. Vaříme 1–5 minut za stálého míchání, dokud není zelenina mírně měkká.

2

Přidáme zbylé ingredience (kromě fazolí) a mícháme, aby se spojily, pak zalejeme 500 ml vody. Zakryjeme hrnec a snížíme teplotu.

3

Necháme dusit, dokud čočka a quinoa nezměknou a chilli nezhoustne, asi 30-45 minut, pokud je potřeba, postupně přilejeme ještě vodu.

4

Každých 15 minut promícháme. Nakonec přidáme fazole, promícháme a ještě minutu povaříme.

5

Podáváme s jogurtem, zakysanou smetanou, sýrem, bylinkami či klíčky.

Výživové hodnoty na 1 porci:

227 kcal

956 kJ

T:

3 g

B:

11 g

S:

38 g

V:

6 g

vegetarianske chilli

Dobrou chuť 😊.

Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.

dárky
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.