Hledáš recept s cuketou? Proměň tuto zahradní úrodu na vydatný, chutný guláš, který je snadný na přípravu a zároveň plný chuti. Cuketa a cizrna v dokonale ochucené rajčatové omáčce, které můžeš kombinovat se svojí oblíbenou rýží, těstovinami, quinoou nebo s brambory. Věřím, že toto vydatné, všestranné jídlo si zamiluje celá tvoje rodina.
Jak na to?
1
Koření/bylinky vložíme do malé misky, dobře je promícháme a odložíme stranou.
2
Ve větší pánvi ohřejeme olivový olej a přidáme na kostky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu nakrájenou na kostky.
3
Restujeme na středně vysoké teplotě 10 minut, aby zelenina změkla.
4
Potom přidáme rajský protlak a krájená rajčata v plechovce. Přivedeme k varu a přidáme směs namíchaného koření.
5
Dobře promícháme, snížíme teplotu a dusíme 10 minut.
6
Potom přidáme cizrnu a dusíme, dokud není cuketa hotová. Jestli je směs příliš hustá, můžete ji zředit vodou.
7
Podáváme s oblíbenými těstovinami, rýži, quinoou nebo brambory.
8
Servírujeme posypané oblíbeným sýrem a čerstvě nasekanou bazalkou, případně jinými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
188 kcal
790 kJ
T:
4 g
B:
6 g
S:
29 g
V:
6 g
Ať ti chutná! 😊
Teď navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařku plnou zdravých receptů. Podívej se i na víc benefitů, které nabízíme našim premium členům.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz