Pomalu se blíží podzim. Brambory jsou ideální ke skvělému obědu. Výborně zasytí a dodají tělu energii do zbytku dne. I když se vám bude zdát, že tato příprava je trošku delší, věřte, že stojí za to. Výborně si pochutnáte a doplníte potřebné sacharidy.
Ja na to?
1
Umyté brambory položíme na plech vystlaný papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 1 hodinu.
2
Následně je vyndáme z trouby a necháme trochu vychladnout.
3
Brambory rozřízneme na půlky a polévkovou lžící vydlabeme.
4
Vnitřek brambor dáváme do misky. Přidáme špenát, smetanu na vaření, nadrobno nakrájenou červenou papriku, vajíčko a nastrouhaný parmezán.
5
Dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.
6
Polévkovou lžící naplníme brambory.
7
Když máme brambory naplněné, zapékáme je v troubě vyhřáté na 200 °C cca 45 minut.
8
Po upečení vytáhneme a můžeme podávat například se salátem nebo oblíbeným dipem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
468 kcal
1932 kJ
T:
19 g
B:
20 g
S:
53 g
V:
8 g
Příjemnou dobrou chuť! 😊
Můžete také získat recept plný chutných a zdravých receptů tím, že se připojíte k naší nadcházející výzvě Restart po létě. Začínáme od 5.9., tak neváhejte a přihlaste se ještě dnes:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.