Dobré a hlavně rychlé recepty se vyplatí mít vždy po ruce. Tato polívečka je sytá, potřebuješ na ni jednoduché suroviny, ze kterých dokážeš rychle vyčarovat dobrotu výrazných chutí. Na této polévce mám kromě její zajímavé chuti ráda i to, že je rychle hotová. Není tedy potřeba strávit mnoho času v kuchyni. Tak se nech inspirovat a připrav si ji také. ;-)
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
2
Malé hlavičky růžičkové kapusty rozřízneme na polovinu.
3
Plech vyložíme papírem na pečení a klademe na něj růžičkovou kapustu, kterou osolíme a pokapeme olivovým olejem.
4
V misce připravíme dresink smícháním cca 3-4 lžic olivového oleje a medu.
5
Po 15 minutách kapustu vytáhneme, dáme ji do misky s dresinkem a zamícháme tak, aby se všechny růžičky obalily.
6
Vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě 10 minut nebo dokud není kapusta zlaté barvy.
7
Dokud je kapusta v troubě, můžeme připravovat polévku.
8
Cibuli osmažíme na olivovém oleji.
9
Přidáme k ní kari a rajský protlak.
10
Všechno společně zamícháme, zalejeme 1 litrem vody a přidáme mrkev a brambory nakrájené na menší kostky.
11
Když jsou brambory a mrkev uvařené, rozmixujeme je tyčovým mixérem na jemnou kaši.
12
K ní přidáme bílý jogurt, sůl a chilli.
13
Polévku ještě chvilku povaříme a nakonec přidáme pažitku.
14
Polévku podáváme se pečenou sladkou kapustou.
Tip: Polévku můžou i děti od 1,5 roku, ALE vynecháme chilli koření a namísto kari použijeme kurkumu (pozor na množství).
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 360 ml polévky + 100 g kapusty):
345 kcal
1451 kJ
T:
15 g
B:
6 g
S:
45 g
V:
8 g
Přeju ti dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz