Pak choi je vlastně druh čínského zelí. Chutná sladce a využívá se zejména v asiské kuchyni. Je plný vitamínů a minerálů, je skvělý např. i na posílení imunity. My ho dnes použijeme společně s lososem a quinoou a připravíme si jednoduchý recept.
Jak na to?
1
Ze sójové omáčky, citronové šťávy, zázvoru, rybí omáčky, oleje, soli, pepře, chilli a sezamu připravíme marinádu.
2
Omytého lososa nakrájíme na větší kusy a dáme na cca 30 minut marinovat do připravené marinády.
3
Každé pak choi podélně překrojíme na 4 části. Klademe je na dno pekáče společně s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a česnekem.
4
Na zelí položíme lososa a polejeme marinádou.
5
Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 ˚C na cca 20-30 minut, dokud losos jemně nezhnědne na povrchu.
6
Mezitím uvaříme jako přílohu quinou.:
Dobrou chuť :-)!
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.