Pečený losos na pak choi s quinoou
60 min
4 porce

Pak choi je vlastně druh čínského zelí. Chutná sladce a využívá se zejména v asiské kuchyni. Je plný vitamínů a minerálů, je skvělý např. i na posílení imunity. My ho dnes použijeme společně s lososem a quinoou a připravíme si jednoduchý recept.
Jak na to?
1
Ze sójové omáčky, citronové šťávy, zázvoru, rybí omáčky, oleje, soli, pepře, chilli a sezamu připravíme marinádu.
2
Omytého lososa nakrájíme na větší kusy a dáme na cca 30 minut marinovat do připravené marinády.
3
Každé pak choi podélně překrojíme na 4 části. Klademe je na dno pekáče společně s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a česnekem.
4
Na zelí položíme lososa a polejeme marinádou.
5
Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 ˚C na cca 20-30 minut, dokud losos jemně nezhnědne na povrchu.
6
Mezitím uvaříme jako přílohu quinou.:


Dobrou chuť :-)!