Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Opečený losos s krémovou omáčkou se špenátem a cherry rajčátky

30 min
4 porce
losos se španátem  a cherrz rajčátky

Potřebujeme: 

  • 500 g lososa
  • mořskou/himalájskou sůl
  • ½ lžičky mleté červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kvalitního másla
  • 300 g cherry rajčátek
  • 125 g baby špenátu
  • 400 ml kokosového mléka nebo smetany na vaření (co kdo preferuje, obě varianty chutnají skvěle)
  • ½ hrnku čerstvých bylinek (já jsem použila petrželovou nať, můžete nahradit např. bazalkou)
losos se španátem  a cherrz rajčátky

Příprava tohoto jednoduchého, krémového, lahodného a zdravého receptu ti zabere 30 minut. Perfektní jídlo pro uspěchané dny, lehkou večeři nebo valentýnské rande. Určitě s ním zapůsobíš. Losos je dušený ve špenátovo-smetanové omáčce s malými cherry rajčátky, nebudeš věřit, jak snadné a rychlé je ho takto připravit! Filety z lososa opečené na pánvi jsou šťavnaté a uvnitř jemné, s dokonale křupavými okraji. Po vyzkoušení tohoto receptu už nikdy nebudeš chtít běžný recept na lososa!

Losos je skutečnou superpotravinou: Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které jsou nejznámější pro svoje přínosy pro zdraví srdce. Jezení lososa nebo jiných mastných ryb, jako jsou pstruzi, makrely a sledi, pomáhá chránit tvoje srdce.

Jak na to?

1

Lososa utřeme papírovou utěrkou. Osolíme ho a okořeníme mletou paprikou.

2

Na olivovém oleji opečeme lososa dozlatova z každé strany, cca po 6 minutách otočíme.

3

Opečenou rybku vytáhneme. Do oleje přidáme máslo a na něm opečeme rajčátka nakrájená na poloviny – asi tak 5 minut.

4

Přidáme špenát a dusíme, dokud svůj objem nezmenší na polovinu.

5

Vlijeme kokosové mléko a dusíme 3-4 minuty. Přidáme bylinky, promícháme a nakonec vložíme lososa a dusíme ještě 3 minuty.

6

Podáváme s oblíbenou přílohou, např. pečenou zeleninou, kaší, zeleninovým salátem, rýží, quinoou.

Dobrou chuť 😊!

Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

kuchařská kniha
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.