Příprava tohoto jednoduchého, krémového, lahodného a zdravého receptu ti zabere 30 minut. Perfektní jídlo pro uspěchané dny, lehkou večeři nebo valentýnské rande. Určitě s ním zapůsobíš. Losos je dušený ve špenátovo-smetanové omáčce s malými cherry rajčátky, nebudeš věřit, jak snadné a rychlé je ho takto připravit! Filety z lososa opečené na pánvi jsou šťavnaté a uvnitř jemné, s dokonale křupavými okraji. Po vyzkoušení tohoto receptu už nikdy nebudeš chtít běžný recept na lososa!
Losos je skutečnou superpotravinou: Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které jsou nejznámější pro svoje přínosy pro zdraví srdce. Jezení lososa nebo jiných mastných ryb, jako jsou pstruzi, makrely a sledi, pomáhá chránit tvoje srdce.
Jak na to?
1
Lososa utřeme papírovou utěrkou. Osolíme ho a okořeníme mletou paprikou.
2
Na olivovém oleji opečeme lososa dozlatova z každé strany, cca po 6 minutách otočíme.
3
Opečenou rybku vytáhneme. Do oleje přidáme máslo a na něm opečeme rajčátka nakrájená na poloviny – asi tak 5 minut.
4
Přidáme špenát a dusíme, dokud svůj objem nezmenší na polovinu.
5
Vlijeme kokosové mléko a dusíme 3-4 minuty. Přidáme bylinky, promícháme a nakonec vložíme lososa a dusíme ještě 3 minuty.
6
Podáváme s oblíbenou přílohou, např. pečenou zeleninou, kaší, zeleninovým salátem, rýží, quinoou.
Dobrou chuť 😊!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz