Všechny

Pečený losos v omáčce z kokosového mléka

Recepty
30 min
4 porce
pečený losos v omáčce z kokosového mléka
Potřebujeme:
  • 4 plátky ryby (já sem použila 800 g lososa, pokud budete používat jinou, můžete použít více plátků)
  • ½ lžičky mleté červené papriky
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 3 lžíce olivového oleje nebo másla
  • 1 cibuli
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • 200 ml vývaru nebo vody
  • 2 lžíce čerstvé nakrájené petrželové nati

Jemně okořeněná a na pánvi opečená ryba v dekadentní paprikovo-smetanové omáčce. Tento lahodný a zdravý recept, připravený za méně než 30 minut, jsme si v naší rodině rychle oblíbili. Je chutný, avšak tak jednoduchý. Ráda ho podávám s batátovými hranolky nebo batátovou kaší.

Jak na to?
1
Rybu osušíme papírovou utěrkou a okořeníme červenou paprikou a solí. V pánvi zahřejeme 2 polévkové lžíce oleje a rybu opékáme 2-3 minuty z obou stran. Odložíme bokem.
2
Pánev utřeme a na zbylém oleji dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kostky. Přidáme kokosové mléko, vývar, osolíme a vaříme 7-10 minut, aby nám omáčka trošku zhoustla. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, opečenou rybu a ještě 2-3 minuty povaříme.
3
Podáváme s oblíbenou přílohou, já jsem použila pečené batátové hranolky.

Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):

464 kcal

1952 kJ

T:

32 g

B:

39 g

S:

3 g

V:

0 g

Dobrou chuť! :-)

Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyJídla z rybPotréningovéRychlé obědy nebo večeře do 30 minut