Jemně okořeněná a na pánvi opečená ryba v dekadentní paprikovo-smetanové omáčce. Tento lahodný a zdravý recept, připravený za méně než 30 minut, jsme si v naší rodině rychle oblíbili. Je chutný, avšak tak jednoduchý. Ráda ho podávám s batátovými hranolky nebo batátovou kaší.
Jak na to?
1
Rybu osušíme papírovou utěrkou a okořeníme červenou paprikou a solí. V pánvi zahřejeme 2 polévkové lžíce oleje a rybu opékáme 2-3 minuty z obou stran. Odložíme bokem.
2
Pánev utřeme a na zbylém oleji dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kostky. Přidáme kokosové mléko, vývar, osolíme a vaříme 7-10 minut, aby nám omáčka trošku zhoustla. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, opečenou rybu a ještě 2-3 minuty povaříme.
3
Podáváme s oblíbenou přílohou, já jsem použila pečené batátové hranolky.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
464 kcal
1952 kJ
T:
32 g
B:
39 g
S:
3 g
V:
0 g
Dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz