Teplá a sytá polévka se v těchto chladných dnech vždycky hodí, proto si dnes jednu takovou, která se hodí k obědu i k večeři, připravíme s houbami a kroupami. V receptu jsou sušené houby, ale můžeme použít i čerstvé, které máme rádi. Když používáme sušené houby, předem si je na noc namočíme do vody.
Jak na to?
1
Zeleninu si nakrájíme na kostky.
2
V hrnci zahřejeme olivový olej a nakrájené šalotky orestujeme dozlatova. Potom přidáme zbylou zeleninu, tedy mrkev, petržel a celer, a restujeme cca 3 minuty.
3
Nakrájíme na větší kousky i houby a přidáme je k zelenině. Všechno posypeme paprikou, kmínem, kurkumou a přidáme bobkový list. Pořádně promícháme.
4
Do hrnce přilijeme vodu, cca 1,5 litru, a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme i kroupy, které jsme propláchli pod tekoucí vodou, a vaříme ještě 20 minut.
5
Nakonec polévku osolíme a přidáme nasekanou petrželovou nať.
Tip: Polévka je vydatná, a tak nám postačí i jako hlavní jídlo. Můžeme si k ní přidat kousek kváskového nebo jiného pečiva.
Výživové hodnoty na 1 porci:
109 kcal
459 kJ
T:
1 g
B:
3 g
S:
20 g
V:
3 g
Přeju vám dobrou chuť. 😊
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov