Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Hustá bramborovo-fazolová polévka, kterou rychle připravíš

25 min
6 porcí
fazolová polévka

Potřebujeme: 

  • 1 cibuli
  • 2 mrkve
  • 300 g brambor
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 1 lžičku sušeného oregana
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • 1 lžičku mleté červené papriky
  • vločky chilli podle chuti
  • 3 hrnky vývaru nebo vody
  • 2 plechovky bílých fazolí
  • sůl
  • bylinky a semínka na ozdobení
fazolová polévka

Tato hustá, krémová polévka je inspirovaná mexickou kuchyní. Je vydatná, výživná a plná chutí. Recept připravíš v jednom hrnci, je bezlepkový, vegetariánský, s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a nízkým obsahem tuků. Potřebuješ jen pár jednoduchých ingrediencí a 25 minut svého času. Tuto polévku můžeš podávat i jako hlavní jídlo, nebude moc stát, je snadná na přípravu a zároveň je to zdravá volba pro tebe a tvoji rodinu. Pevně věřím, že uspokojí hladové jedlíky.

Jak na to?

1

Nejprve nakrájíme cibuli na malé kostičky, mrkev a brambory na kostky.

2

V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova.

3

Vmícháme rajčata, mrkev, brambory a koření. Zamícháme a vaříme 1-2 minuty. Potom zalejeme vývarem.

4

Polévku přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut nebo dokud nejsou brambory a mrkev uvařené. Nakonec přidáme fazole a ještě chvilku povaříme, cca 5 minut.

5

Polovinu polévky odebereme a rozmixujeme na kaši. Kaši nalejeme zpět do hrnce a promícháme. Pokud je potřeba, hustotu upravíme podle sebe přidáním vody nebo vývaru. Polévku osolíme, případně ještě podle chuti okořeníme.

6

Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami a semínky.

Výživové hodnoty na 1 porci:

214 kcal

902 kJ

T:

3 g

B:

9 g

S:

35 g

V:

7 g

bramborová polévka

Ať ti chutná 😊!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.