Tato hustá, krémová polévka je inspirovaná mexickou kuchyní. Je vydatná, výživná a plná chutí. Recept připravíš v jednom hrnci, je bezlepkový, vegetariánský, s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a nízkým obsahem tuků. Potřebuješ jen pár jednoduchých ingrediencí a 25 minut svého času. Tuto polévku můžeš podávat i jako hlavní jídlo, nebude moc stát, je snadná na přípravu a zároveň je to zdravá volba pro tebe a tvoji rodinu. Pevně věřím, že uspokojí hladové jedlíky.
Jak na to?
1
Nejprve nakrájíme cibuli na malé kostičky, mrkev a brambory na kostky.
2
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova.
3
Vmícháme rajčata, mrkev, brambory a koření. Zamícháme a vaříme 1-2 minuty. Potom zalejeme vývarem.
4
Polévku přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut nebo dokud nejsou brambory a mrkev uvařené. Nakonec přidáme fazole a ještě chvilku povaříme, cca 5 minut.
5
Polovinu polévky odebereme a rozmixujeme na kaši. Kaši nalejeme zpět do hrnce a promícháme. Pokud je potřeba, hustotu upravíme podle sebe přidáním vody nebo vývaru. Polévku osolíme, případně ještě podle chuti okořeníme.
6
Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami a semínky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
214 kcal
902 kJ
T:
3 g
B:
9 g
S:
35 g
V:
7 g
Ať ti chutná 😊!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz