Tato polévka z 1 hrnce nabízí kombinaci červené čočky, kari koření, mrkve a květáku. Je plná vlákniny a rostlinných bílkovin. Pokud potřebuješ něco rychlého a sytého, je k tomu tato polévka jako stvořená. Chutná malým i velkým, protože je jemně sladká.
Jak na to?
1
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kostky a opékáme 5 minut.
2
Přidáme květák, kari, vodu nebo vývar (doporučuji přidat část vývaru a potom upravit hustotu podle sebe), čočku a sůl. Vaříme na mírném ohni 15 minut nebo dokud nejsou květák a čočka uvařené.
3
Přidáme kokosové mléko a ponorným mixérem rozmixujeme, dokud z polévky nemáme hladký krém. Pokud chceme polévku méně hustou, dolejeme zbylou vodu nebo vývar. Polévku znovu přivedeme k varu a vypneme. Pokud chcete výraznější chuť kari, přidejte ho podle chuti. Podáváme s domácím opékaným chlebem nebo krutony.
Výživové hodnoty na 1 porci:
188 kcal
792 kJ
T:
12 g
B:
6 g
S:
15 g
V:
3 g
Dobrou chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz