Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Hustá krémová květáková polévka s červenou čočkou

35 min
8 porcí
květáková polévka s čočkou

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 2 větší mrkve
  • 1 hlávku květáku rozdělenou na růžičky
  • 2-3 lžičky kari koření (bez použití vhodné i pro děti od 1,5 roku)
  • 2 litry vody nebo vývaru, případně kombinaci
  • ½ hrnku červené čočky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 400 ml kokosového mléka v plechovce
květáková polévka s čočkou

Tato polévka z 1 hrnce nabízí kombinaci červené čočky, kari koření, mrkve a květáku. Je plná vlákniny a rostlinných bílkovin. Pokud potřebuješ něco rychlého a sytého, je k tomu tato polévka jako stvořená. Chutná malým i velkým, protože je jemně sladká.

Jak na to?

1

V hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kostky a opékáme 5 minut.

2

Přidáme květák, kari, vodu nebo vývar (doporučuji přidat část vývaru a potom upravit hustotu podle sebe), čočku a sůl. Vaříme na mírném ohni 15 minut nebo dokud nejsou květák a čočka uvařené.

3

Přidáme kokosové mléko a ponorným mixérem rozmixujeme, dokud z polévky nemáme hladký krém. Pokud chceme polévku méně hustou, dolejeme zbylou vodu nebo vývar. Polévku znovu přivedeme k varu a vypneme. Pokud chcete výraznější chuť kari, přidejte ho podle chuti. Podáváme s domácím opékaným chlebem nebo krutony.

Výživové hodnoty na 1 porci:

188 kcal

792 kJ

T:

12 g

B:

6 g

S:

15 g

V:

3 g

Dobrou chuť :-)!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.