
Krémové kuřecí těstoviny jsou rychlé a jednoduché jídlo, jehož příprava ti zabere jen 30 minut a ke kterému potřebuješ jen jednu pánev. Výsledek ale vypadá i chutná jako něco, co by sis objednala v italské restauraci.Tento jednoduchý recept obsahuje spoustu zeleniny v super chutné krémové omáčce.
Připrav si ho k obědu nebo večeři a uvidíš, že si ho oblíbíš stejně jako já a moje rodina.
Jak na to?
1
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky. Štědře dochutíme paprikou, italským kořením, solí a černým pepřem.
2
Do velké pánve přidáme 2 lžíce olivového oleje a rozehřejeme ho. Poté přidáme okořeněné kuřecí maso a opékáme 5 minut z každé strany. Vyjmeme ho na talíř.
3
Do téže pánve nyní přidáme lžíci olivového oleje a orzo (slovenskou rýži). Opékáme na středním ohni za stálého míchání asi 2 minuty, dokud nezhnědne.
4
Přidáme vývar/vodu, fazolky, ¼ lžičky soli. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme asi 5 až 10 minut. Občas mícháme, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu pánve.
5
Když jsou uvařené, přidáme špenát a cherry rajčata překrojená napůl. Vše mícháme na mírném až středním ohni, dokud špenát nezvadne.
6
Přidáme smetanu a najemno nasekanou bazalku. Mícháme, dokud se vše nespojí. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
7
Opečená kuřecí prsa vrátíme do pánve. Necháme je krátce dusit v omáčce, aby se prohřála a obalila. Podáváme s čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
603 kcal
2523 kJ
T:
23 g
B:
51 g
S:
43 g
V:
7.5 g

Dobrou chuť 😊.
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz