Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Řepová quinoa s tempehem

30 min
5 porcí
řepová quinoa s tempehem

Potřebujeme: 

  • 1 červenou řepu
  • 1 hrnek quinoy
  • mořskou/himalájskou sůl
  • cca 1 lžíci olivového oleje
  • 1 cibulku
  • kurkumu
  • mletý kmín
  • červenou papriku
  • 1 mrkev
  • ½ cukety
  • 5 ks zeleného chřestu
  • 3 lžíce sójové omáčky (např. Tamari)
  • tempeh nebo uzené tofu
  • klíčky na ozdobení
řepová quinoa s tempehem

Pokud chceš odlehčit svůj jídelníček, vyzkoušej tento recept. Zasytí, dodá energii a zároveň nezatíží naše trávení. Díky tempehu je jídlo bohaté na bílkoviny. Pokud si ho chceš připravit mimo sezónu chřestu, klidně ho z receptu vynech, případně nahraď např. zelenými fazolovými lusky.

Jak na to?

1

Ve vodě uvaříme červenou řepu. Vaříme ji vcelku se slupkou, dokud nezměkne. Můžeme klidně i den předem a nechat ji v ledničce.

2

Quinou propláchneme vroucí vodou, abychom ji zbavili případné hořkosti, a následně ji uvaříme v osolené vodě.

3

Vařenou řepu oloupeme a rozmixujeme.

4

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibulku, koření a necháme minutku smažit.

5

Následně přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu. Zakryjeme a necháme 5 minut dusit.

6

Potom přidáme nakrájený chřest (dřevnatý konec nepoužijeme) a dochutíme Tamari omáčkou. Dusíme do změknutí.

7

Na pánvičce opečeme na trošce oleje nakrájený tempeh (nebo tofu).

8

Řepu smícháme s quinou.

9

A můžeme podávat. Na talíř naložíme quinou, přidáme zeleninu, následně tempeh/tofu a můžeme posypat klíčky nebo oblíbenými bylinkami či natí.

Přeju dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Romana Cibulková
Redaktorka ve Fitshakeru

Miluju poctivé věci, nechávám se inspirovat šikovnými lidmi a bavím se knihami, vařením a dalšími maličkostmi, které každý den přináší. Dělám věci, které mi přinášejí radost, a ty ostatní omezuji na minimum. :-) Jsem velkým fanouškem dobrého jídla, kvalitních potravin, pozitivního myšlení a všeho zdravého. A myšlenky z těchto oblastí s vámi budu ráda sdílet.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.