Pokud chceš odlehčit svůj jídelníček, vyzkoušej tento recept. Zasytí, dodá energii a zároveň nezatíží naše trávení. Díky tempehu je jídlo bohaté na bílkoviny. Pokud si ho chceš připravit mimo sezónu chřestu, klidně ho z receptu vynech, případně nahraď např. zelenými fazolovými lusky.
Jak na to?
1
Ve vodě uvaříme červenou řepu. Vaříme ji vcelku se slupkou, dokud nezměkne. Můžeme klidně i den předem a nechat ji v ledničce.
2
Quinou propláchneme vroucí vodou, abychom ji zbavili případné hořkosti, a následně ji uvaříme v osolené vodě.
3
Vařenou řepu oloupeme a rozmixujeme.
4
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibulku, koření a necháme minutku smažit.
5
Následně přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu. Zakryjeme a necháme 5 minut dusit.
6
Potom přidáme nakrájený chřest (dřevnatý konec nepoužijeme) a dochutíme Tamari omáčkou. Dusíme do změknutí.
7
Na pánvičce opečeme na trošce oleje nakrájený tempeh (nebo tofu).
8
Řepu smícháme s quinou.
9
A můžeme podávat. Na talíř naložíme quinou, přidáme zeleninu, následně tempeh/tofu a můžeme posypat klíčky nebo oblíbenými bylinkami či natí.
Přeju dobrou chuť! :-)
Miluju poctivé věci, nechávám se inspirovat šikovnými lidmi a bavím se knihami, vařením a dalšími maličkostmi, které každý den přináší. Dělám věci, které mi přinášejí radost, a ty ostatní omezuji na minimum. :-) Jsem velkým fanouškem dobrého jídla, kvalitních potravin, pozitivního myšlení a všeho zdravého. A myšlenky z těchto oblastí s vámi budu ráda sdílet.