Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Výborný vegan čočkový guláš s mrkví a cizrnou

45 min
7 porcí
vegan čočkový guláš

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci kokosového nebo olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky kmínu
  • 1 lžičku mleté sladké papriky
  • 1 a ½ lžičky jemné mořské soli nebo podle chuti
  • 4-5 hrnků vývaru nebo vody
  • 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 150 g rajského protlaku
  • 250 g mrkve
  • 200 g červené čočky
  • 400 g cizrny v plechovce
vegan čočkový guláš

Opět mám pro tebe recept, na který potřebuješ pouze pár ingrediencí, jeden hrnec a trošku času. Jídlo je chuťově výrazné a úžasně jednoduché na přípravu. Žádný nepořádek, žádný rozruch, jen domácí, vydatné, zdravé, syté a CHUTNÉ jídlo.

Absolutně miluju rychlá a jednoduchá jídla a tato lahodně hřejivá miska dobrot kombinuje bohatou a zdravou čočku s jednou z mých oblíbených ingrediencí – cizrnou, která je potom celá obalená v jemně kořeněné rajčatové omáčce.

Jak na to?

1

Ve velké pánvi zahřejeme olej a dozlatova na něm opečeme cibuli nakrájenou na kostky.

2

Vmícháme skořici, kmín, mletou papriku a mořskou sůl. Mícháme, dokud se nerozvoní, asi 2 minuty.

3

Zalejeme vývarem nebo vodou, rajčaty, protlakem, přidáme mrkev nakrájenou na tenká kolečka a čočku.

4

Promícháme. Přivedeme k varu a potom stáhneme na středně nízkou teplotu a vaříme 25 minut nebo dokud není zelenina uvařená. Vařením guláš zhoustne.

5

Přidáme cizrnu a dusíme dalších 10 minut. Pokud chceme více šťávy, přidáme více vody a na konci ještě dosolíme podle chuti.

6

Podáváme s rýží, pečivem nebo plackami.

7

Jídlo je také super přizpůsobivé, což znamená, že můžeme spotřebovat všechnu zbylou zeleninu v ledničce nebo ji vyměnit za oblíbené ingredience.

Tipy:

  • Cizrnu můžeme vyměnit za máslové nebo jiné varianty bílých fazolí.
  • Pro zemitější chuť můžeme místo červené čočky použít fazole mungo, stále to bude super zdravé a výživné jídlo.

Dobrou chuť :-)!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.