Opět mám pro tebe recept, na který potřebuješ pouze pár ingrediencí, jeden hrnec a trošku času. Jídlo je chuťově výrazné a úžasně jednoduché na přípravu. Žádný nepořádek, žádný rozruch, jen domácí, vydatné, zdravé, syté a CHUTNÉ jídlo.
Absolutně miluju rychlá a jednoduchá jídla a tato lahodně hřejivá miska dobrot kombinuje bohatou a zdravou čočku s jednou z mých oblíbených ingrediencí – cizrnou, která je potom celá obalená v jemně kořeněné rajčatové omáčce.
Jak na to?
1
Ve velké pánvi zahřejeme olej a dozlatova na něm opečeme cibuli nakrájenou na kostky.
2
Vmícháme skořici, kmín, mletou papriku a mořskou sůl. Mícháme, dokud se nerozvoní, asi 2 minuty.
3
Zalejeme vývarem nebo vodou, rajčaty, protlakem, přidáme mrkev nakrájenou na tenká kolečka a čočku.
4
Promícháme. Přivedeme k varu a potom stáhneme na středně nízkou teplotu a vaříme 25 minut nebo dokud není zelenina uvařená. Vařením guláš zhoustne.
5
Přidáme cizrnu a dusíme dalších 10 minut. Pokud chceme více šťávy, přidáme více vody a na konci ještě dosolíme podle chuti.
6
Podáváme s rýží, pečivem nebo plackami.
7
Jídlo je také super přizpůsobivé, což znamená, že můžeme spotřebovat všechnu zbylou zeleninu v ledničce nebo ji vyměnit za oblíbené ingredience.
Tipy:
- Cizrnu můžeme vyměnit za máslové nebo jiné varianty bílých fazolí.
- Pro zemitější chuť můžeme místo červené čočky použít fazole mungo, stále to bude super zdravé a výživné jídlo.
Dobrou chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz