Chřestovo-hráškové špagety s krémovou květákovou omáčkou

Mám pro tebe tip na jarní špagety s lahodnou sametovou omáčkou z květáku. Ukrývá se v ní velký benefit, protože prostě použiješ velkou porci zeleniny. Vmíchání květáku do omáčky dodává jídlu hloubku chutí a úplnou krémovou texturu bez potřeby dalšího zahuštění. Hotová omáčka je lehká a má velmi podobnou konzistenci (a barvu) jako typická smetanová krémová omáčka. Stačí potom k těstovinám přidat oblíbenou jarní zeleninu a výborný oběd je na světě.
Tip: Při míchání omáčky nezapomeňte začít jen s polovinou zeleninového vývaru a přidávat po částech. Je lehké upravit omáčku, která je příliš hustá, ale mnohem těžší je zahustit ji, když je řídká. Další skvělé jídlo, které si můžete přizpůsobit podle svých preferencí! Vyměňte těstoviny, které jsem použila já, za celozrnné nebo bezlepkové. Nahraďte zeleninu brokolicí, houbami nebo špenátem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
362 kcal
1520 kJ
T:
7 g
B:
17 g
S:
57 g
V:
11 g



Dobrou chuť! :-)