Odvážná kombinace, že ano? Ředkvičku jsem dosud jedla vždy jen čerstvou. Takže jsem byla obzvlášť zvědavá na tuto kombinaci. Výsledek? Další skvělé slané muffiny, které ti doporučuju vyzkoušet. Pečená měkoučká ředkvička chutná příjemně sladce, čerstvý a voňavý medvědí česnek dohromady se sýrem feta je perfektní kombinace, kterou si určitě oblíbíš.
Proč si tyto slané muffiny zamiluješ?
- Připravíš je jednoduše z běžných přísad.
- Jsou měkoučké a nadýchané a mají příjemnou sladce slanou chuť.
- Hodí se skoro ke všemu, k snídani, polévce k obědu nebo k salátu k večeři nebo jako rychlé občerstvené, ideální do dětských svačinových boxů.
Jak na to?
1
Předehřejeme si troubu na 190 °C. Formu na muffiny vymažeme olivovým olejem. Pokud použijeme košíčky, doporučuju je taky vymazat.
2
Ve velké míse smícháme mouku, kypřicí prášek, sodu bikarbonu a sůl.
3
Ve střední misce smícháme vajíčka, kefír, 5 lžic olivového oleje a med. Přidáme mokré přísady k suchým a mícháme, dokud se nespojí. Přidáme ředkvičky nakrájené na tenčí půlměsíčky, fetu a nakrájený medvědí česnek. Jestli chceme použít fetu i na posypání vrchu, kousek si odebereme. Všechno spolu promícháme.
4
Těsto vložíme lžící do formy na muffiny. Každý muffin ozdobíme sýrem a jemně posypeme černým pepřem. Pečeme 20 až 25 minut, dokud vršek nezačne hnědnout a párátko zapíchnuté do středu nevytáhneme čisté.
5
Upečené muffiny necháme chvilku vychladnout a podáváme čisté, nebo si je vychutnáme s libovolnou přílohou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
155 kcal
654 kJ
T:
6 g
B:
6 g
S:
17 g
V:
2 g
Přeju ti dobrou chuť. 😊
Zveme tě do letošní 60denní Výzvy do plavek. 🤗
Ani letos nebude chybět naše společná jízda, na níž odhalíš svoj sílu, odvahu a sebevědomí. ❤️ Čeká tě nejen našlapaný program pro začátečníky i pokročilé, ale také stravovací videa s výživovým odborníkem Mgr. Michalem Páleníkem a rozhovory s fitshakeračkami, které se podělí o své silné příběhy.
Tak si nenechej nic ujít a přidej se k nám! Už 6. května začínáme. 👇
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz