Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Slané domácí pečivo bez kynutí v podobě bagelových muffinů

35 min
18 ks
domácí pečivo bez droždí

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 3 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíci cukru
  • 1 hrnek strouhaného sýru, já jsem použila parmazán
  • ¼ hrnku čerstvé pažitky
  • 1 vajíčko
  • 1 hrnek mléka
  • 3 lžíce rozpuštěného másla nebo oleje
  • libovolnou posypku na vrch
domácí pečivo bez droždí

Jsou velmi dobré samotné nebo s vejci, pomazánkami, se salátem k snídani nebo s hustou krémovou polévkou. Mňam! Jestli máš ráda čerstvé domácí pečivo, právě teď tě od něj dělí 30 minut. Je opravdu super lehké a lahodné.

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Vymažeme formu na muffiny nebo můžeme použít košíčky, které také vymažeme olejem.

2

Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. Vmícháme sýr a nakrájenou pažitku.

3

V samostatné misce smícháme vajíčko, mléko a máslo.

4

Uprostřed moučné směsi uděláme důlek. Nalijeme mléčnou směs a mícháme, dokud se všechno nespojí.

5

Těsto nadávkujeme do formy. Jestli chceme menší muffiny, dáme do formy méně těsta, pokud větší, tak víc. Já jsem dělala větší. Můžeme je posypat různými semínky, mákem, kmínem nebo sezamem. Případně všechno vhodně zkombinovat.

6

Pečeme 15 minut nebo dokud nejsou muffiny jemně zlatavé. Necháme je chladnout ve formě na muffiny 5 minut a potom je vyndáme a podáváme.

Výživové hodnoty na 1 porci:

135 kcal

567 kJ

T:

5 g

B:

7 g

S:

15 g

V:

2 g

domácí pečivo recept

Dobrou chuť! 😊

Více chutných receptů nejen na takové fantastické pečivo najdeš také v našich kuchařských knihách. Jednu dokonce dostaneš od nás zdarma při koupi ročního členství. Přečíst si můžeš i více benefitů, pokud se staneš premium členem.

zdravé vaření
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.