Jsou velmi dobré samotné nebo s vejci, pomazánkami, se salátem k snídani nebo s hustou krémovou polévkou. Mňam! Jestli máš ráda čerstvé domácí pečivo, právě teď tě od něj dělí 30 minut. Je opravdu super lehké a lahodné.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 200 °C. Vymažeme formu na muffiny nebo můžeme použít košíčky, které také vymažeme olejem.
2
Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. Vmícháme sýr a nakrájenou pažitku.
3
V samostatné misce smícháme vajíčko, mléko a máslo.
4
Uprostřed moučné směsi uděláme důlek. Nalijeme mléčnou směs a mícháme, dokud se všechno nespojí.
5
Těsto nadávkujeme do formy. Jestli chceme menší muffiny, dáme do formy méně těsta, pokud větší, tak víc. Já jsem dělala větší. Můžeme je posypat různými semínky, mákem, kmínem nebo sezamem. Případně všechno vhodně zkombinovat.
6
Pečeme 15 minut nebo dokud nejsou muffiny jemně zlatavé. Necháme je chladnout ve formě na muffiny 5 minut a potom je vyndáme a podáváme.
Výživové hodnoty na 1 porci:
135 kcal
567 kJ
T:
5 g
B:
7 g
S:
15 g
V:
2 g
Dobrou chuť! 😊
Více chutných receptů nejen na takové fantastické pečivo najdeš také v našich kuchařských knihách. Jednu dokonce dostaneš od nás zdarma při koupi ročního členství. Přečíst si můžeš i více benefitů, pokud se staneš premium členem.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz