Slaný koláč quiche s chřestem, pórkem, fetou a vlašskými ořechy

Sezónu chřestu musíš každý rok dobře využít. Abychom nejedli stále to samé, je fajn vyzkoušet i nové recepty. Dnes ti přináším quiche, tj. slaný koláč s chřestem, který můžeš naservírovat klidně i k obědu. Je to však i zajímavý tip, čím pohostit návštěvu. Tak směle do přípravy! :-)
Tip: Náplň na quiche si můžeme přizpůsobit podle své chuti a aktuální sezóny. Další chuťové kombinace s chřestem, které nezklamou, jsou například:
- chřest + paprika + česnek + tymián,
- chřest + kozí sýr + pistácie,
- chřest + žampióny + červená cibule.
* Jak vymísit křehké těsto:
Na vál vysypeme mouku a na ni položíme kostky másla. Máslo v prstech rozdrobíme a opatrně promícháme s moukou. Ze směsi vytvoříme kruh, do jehož středu rozklepneme vajíčko. Postupně smícháváme směs s vajíčkem, postupujeme od středu ke krajům. Výsledné těsto by mělo být celistvé, hladké a bez hrudek.
Výživové hodnoty na 1 porci:
553 kcal
2323 kJ
T:
38 g
B:
19 g
S:
36 g
V:
8 g
Přeju dobrou chuť! :-)