Tip na zdravý vege oběd nebo večeři: pečený citronový chřest s brambory a petrželovým pestem

Tento recept vystihují tři slova. Lehký, chutný a výživný. Chřest je super zdravý, naplňuje tvé tělo minerály a vitamíny. Hlavní složkou chřestu je voda a enzymy, takže je to také úžasný způsob, jak zůstat hydratovaný během těchto bláznivých horkých jarních dní, které momentálně zažíváme. Jemně citronová chuť chřestu v kombinaci s výrazným petrželovým pestem a křupavými brambory se postará o kvalitní chuťový zážitek. Protože je momentálně sezóna chřestu, sežeň si ho a dopřej svému tělu trošku čerstvých vitamínů.
Tip č. 1: Místo vlašských ořechů můžeme použít dýňová, slunečnicová semínka nebo mandle. Na zpestření pesta můžeme k petrželové nati přidat i pár lístků bazalky.
Tip č. 2: Jestli chceme recept čistě ve verzi pro vegany, použijeme veganský sýr nebo ho můžeme nahradit například bio droždím.
Výživové hodnoty na 1 porci:
750 kcal
3150 kJ
T:
54 g
B:
15 g
S:
49 g
V:
5 g


Přeju dobrou chuť! :-)