
I tahle oblíbená klasika se dá připravit v méně kalorické, ale stejně chutné verzi. Perfektně křupavý „smažený“ květák téměř bez tuku připravíme díky horkovzdušné fritéze. S méně kalorickou tatarkou nám zase pomůže řecký jogurt, který však díky podílu majonézy chuťově nikdo nepozná. Květák podávej s vařenými bramborami a nešetři petrželkou.
Jak na to?
1
Květák rozdělíme na růžičky a v pořádně osolené vodě je povaříme cca 5 minut.
2
Růžičky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance promíchané s česnekem a uzenou paprikou.
3
Květák postříkáme olejem a v horkovzdušné fritéze ho pečeme 15 minut při teplotě 180 °C.
4
Na tatarku smícháme majonézu s jogurtem a hořčicí.
5
Přidáme najemno nakrájenou cibulku, kyselé okurky a tatarku dochutíme solí, mletým černým pepřem a citronovou šťávou.
6
Nové brambory očistíme (nemusíme je loupat) a v osolené vodě povaříme doměkka.
7
Brambory scedíme a na oleji je krátce opečeme, dochutíme solí a mletým černým pepřem.
8
Nakonec do nich vmícháme nahrubo nasekanou petrželku a odstavíme z plamene.
9
Květák podáváme s bramborami a tatarkou.

Přeji ti příjemnou dobrou chuť! 🍽️😊
Cítíš, že tvé tělo po sportování potřebuje víc rovnováhy?
Dopřej mu ji ve FITSHAKER OUTDOOR výzvě!
Už za pár dní startujeme sérii tréninků na čerstvém vzduchu, která posílí i uvolní tvé tělo – ideální doplněk k letním aktivitám.
Většinu času trávíme právě v kuchyni – vařením, focením nebo natáčením videoreceptů. Tvorbě receptů se věnuji už téměř dekádu a zaměřuji se zejména na zdravější a jednoduché recepty, které připravuji z dostupných ingrediencí. Svoji tvorbu sdílím na Instagramu se skvělou komunitou, zároveň jsem i autorkou kuchařky s každodenními recepty. Volný čas nejraději trávím cestováním a vysedáváním u dobré kávy v útulných kavárnách.