Tyto kuličky uděláš z konzervovaného tuňáka, ze své oblíbené zeleniny a čerstvých bylinek.
Mají jemnou chuť a snadno se připravují, jsou šťavnaté a syté jako typická masová koule. Můžeš je servírovat i jako zdravé občerstvení nebo si je přidej do salátu. 😊
Jak na to:
1
Troubu předehřejeme na 220 ˚C.
2
Vyprázdníme plechovky tuňáka do velkého cedníku nad dřezem a necháme je odtéct, zatímco si připravíme následující ingredience.
3
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli dozlatova.
4
Zatímco se cibulka restuje, ve větší misce si smícháme jogurt, sůl a koření a promícháme, nakonec přidáme nakrájenou nať. Znovu promícháme. Přidáme tuňáka, vajíčko, cibuli a mouku. Všechno spolu dobře promícháme. Kdyby směs nebyla dostatečně hustá, přidáme ještě mouku.
5
Plech vysteleme papírem na pečení a ze směsi vytvarujeme menší kuličky. Pečeme 20–25 minut.
6
Podáváme s oblíbenou přílohou, například se salátem, zeleninovými kašemi, těstovinami s omáčkou nebo jako občerstvení s různými dipy.
Dobrou chuť 😊!
2. 5. jsme odstartovali letošní výzvu do plavek, která bude kromě cvičení plná užitečných rad o stravování a výživě.
Přidej se k nám a pojď si splnit sen o zdravém a spokojeném JÁ:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz