Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Šťavnaté tuňákové kuličky se zeleninkou

35 min
15 kuliček
tuňákové kuličky

Potřebujeme: 

  • 3x 180g plechovky tuňáka (doporučuju kousky, ne drceného)
  • 1 cibuli nakrájenou na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1½ lžičky mořské/himalájské soli
  • ½ lžičky mleté sladké červené papriky
  • 1 hrst nasekané čerstvé petrželové natě
  • 1 vajíčko
  • ¼ hrnku špaldové mouky
  • zeleninu podle vlastního výběru, já jsem použila hrst kukuřice (nakrájenou papriku, olivy, hrášek...)
tuňákové kuličky

Tyto kuličky uděláš z konzervovaného tuňáka, ze své oblíbené zeleniny a čerstvých bylinek.

Mají jemnou chuť a snadno se připravují, jsou šťavnaté a syté jako typická masová koule. Můžeš je servírovat i jako zdravé občerstvení nebo si je přidej do salátu. 😊

Jak na to:

1

Troubu předehřejeme na 220 ˚C.

2

Vyprázdníme plechovky tuňáka do velkého cedníku nad dřezem a necháme je odtéct, zatímco si připravíme následující ingredience.

3

Na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli dozlatova.

4

Zatímco se cibulka restuje, ve větší misce si smícháme jogurt, sůl a koření a promícháme, nakonec přidáme nakrájenou nať. Znovu promícháme. Přidáme tuňáka, vajíčko, cibuli a mouku. Všechno spolu dobře promícháme. Kdyby směs nebyla dostatečně hustá, přidáme ještě mouku.

5

Plech vysteleme papírem na pečení a ze směsi vytvarujeme menší kuličky. Pečeme 20–25 minut.

6

Podáváme s oblíbenou přílohou, například se salátem, zeleninovými kašemi, těstovinami s omáčkou nebo jako občerstvení s různými dipy.

tuňák recept

Dobrou chuť 😊!

2. 5. jsme odstartovali letošní výzvu do plavek, která bude kromě cvičení plná užitečných rad o stravování a výživě.

Přidej se k nám a pojď si splnit sen o zdravém a spokojeném JÁ:

Vyzva do plavek 2023
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.