Všechny

Tuňák s dýňovým pyré: rychlý oběd jen ze 4 ingrediencí

Recepty
24. jan 2023
Veronika Kašická
30 min
2 porce
tuňák
Potřebujeme:
  • ½ dýně hokaido
  • 2 brambory
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 20 g kvalitního másla
  • muškátový oříšek
  • mletý černý pepř
  • 2 ks steaku z tuňáka
  • pár kapek olivového oleje

Dnešním receptem tě chci vytáhnout někam k moři. Připravila jsem si podzimní dovolenou na talíři. Tuňákem si připomeneme léto a dýňovým pyré to zabalíme do podzimního šatu, který teď vládne. Pojď si i ty připravit recept, na který potřebuješ jen 4 ingredience + koření.

Jak na to?
1
Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky.
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme společně s dýní vařit do osolené vody.
3
Když dýně s bramborami změknou, slijeme z nich vodu. Ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré.
4
Do kaše přidáme máslo, muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti.
5
Tuňáka osolíme a opepříme.
6
Na rozpálenou grilovací pánev dáme pár kapek olivového oleje.
7
Tuňáka zprudka grilujeme 2 minuty z každé strany. Naservírujeme na talíř a můžeme podávat.
tunak recept

Dobrou chuť 😊!

Při zakoupení ročního členství získáváš jako dárek naši fantastickou kuchařskou knihu plnou inspirativních zdravých receptů. Přečti si, jaké další benefity na tebe jako premium člena čekají.

rýchly obed
Veronika Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.

Kategorie

ReceptyBezlepkovéJídla z rybPotréningovéRychlé obědy nebo večeře do 30 minut