Dokonalá tuňáková omáčka plná bílkovin a penne těstoviny
20 min
2 porce

Tuňákových omáček na těstoviny je mnoho, tento recept se mi však podařil tak, že se o něj musím s vámi podělit. Omáčka je jedna z nejlepších, jakou jsem kdy jedla, je vyladěná, z jednoduchých a dostupných surovin a plná bílkovin.
Jak na to?
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.
2
Cibuli nebo pórek nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na oleji na pánvi.
3
Přidáme překrojená cherry rajčátka a ještě chvíli restujeme.
4
Potom přidáme tuňáka, pasírovaná rajčata, smetanový sýr a polovinu množství pecorina/parmezánu.
5
Opepříme, promícháme a podáváme s uvařenými těstovinami. Na talíři posypeme zbylým sýrem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
451 kcal
1894 kJ
T:
8 g
B:
30 g
S:
62 g
V:
4 g

Přeju příjemnou chuť 😊!
Teď navíc při koupi členství (na rok) u nás ve Fitshakeru získáváš jako dárek naši kuchařskou knihu plnou inspirace na zdravé vaření a pečení. Podívej se i na další benefity, které na tebe jako na premium člena čekají.