Tuňákových omáček na těstoviny je mnoho, tento recept se mi však podařil tak, že se o něj musím s vámi podělit. Omáčka je jedna z nejlepších, jakou jsem kdy jedla, je vyladěná, z jednoduchých a dostupných surovin a plná bílkovin.
Jak na to?
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.
2
Cibuli nebo pórek nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na oleji na pánvi.
3
Přidáme překrojená cherry rajčátka a ještě chvíli restujeme.
4
Potom přidáme tuňáka, pasírovaná rajčata, smetanový sýr a polovinu množství pecorina/parmezánu.
5
Opepříme, promícháme a podáváme s uvařenými těstovinami. Na talíři posypeme zbylým sýrem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
451 kcal
1894 kJ
T:
8 g
B:
30 g
S:
62 g
V:
4 g
Přeju příjemnou chuť 😊!
Teď navíc při koupi členství (na rok) u nás ve Fitshakeru získáváš jako dárek naši kuchařskou knihu plnou inspirace na zdravé vaření a pečení. Podívej se i na další benefity, které na tebe jako na premium člena čekají.
Výživa a pomoc lidem s nadváhou je mojí profesí už 7 let, ale v první řadě je práce s lidmi, kteří chtějí změnit svůj životní styl, mojí největší vášní. Vím, jaké to je, když se ve svém těle člověk necítí dobře a má nadváhu. Poznala jsem na sobě jojo efekty, ale zároveň i úžasný pocit, když naplníte svůj cíl. Během těchto let jsem zjistila, jak váhu zredukovat natrvalo a udržet si optimální hmotnost tak, abyste z jídla měli radost a nemuseli si odpírat všechno, co máte rádi. V roce 2012 jsem se rozhodla stát certifikovaným nutričním poradcem a věnovat se výživě naplno a profesionálně. Vyvinula jsem individuální výživový koncept www.jedalnicky.sk, který dodnes pomohl stovkám žen, mužů a adolescentů zredukovat svou hmotnost, naučit se správně stravovat a nastálo změnit životní styl. Mojí prioritou je odborné vypracovávání individuálních stravovacích plánů výlučně z dostupných potravin, individuální přístup ke každému klientovi a neomezená podpora.