
Ve Španělsku si tuto polévku vychutnáš pod názvem salmorejo. Je úžasně osvěžující, krémová a díky vejci a šunce v ní nechybí ani bílkoviny. Příprava je velmi jednoduchá, tak hurá do kuchyně! 😊
Jak na to?
1
Rajčata rozmixujeme spolu s česnekem, octem, olejem a starším chlebem dohladka.
2
Polévku dochutíme solí, mletým černým pepřem a necháme ji alespoň hodinu vychladit v lednici.
3
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
4
Sušenou šunku buď zprudka opečeme na pánvi (cca 30 sekund z každé strany), nebo pečeme v troubě cca 8 minut na 200 °C – z trouby bude šunka křupavější.
5
Upečenou šunku také nakrájíme na kostičky.
6
Vychlazenou polévku můžeme volitelně přecedit přes sítko – bude krásně krémová.
7
Polévku podáváme s vajíčkem, šunkou, pokapanou olivovým olejem a ozdobenou petrželovou natí.
Výživové hodnoty na 1 porci:
459 kcal
1920 kJ
T:
29 g
B:
14.6 g
S:
30 g
V:
7.6 g

Dobrou chuť 😊.
💊 Posilni svou imunitu s vitamíny od Fitshakeru! 🌿
Nastartuj své zdraví s kvalitními doplňky stravy z našeho e-shopu. Vyber si z oblíbených produktů jako:
🟠 Vitamín C – pro podporu imunity
🟡 Vitamín D3 + K2 – pro zdravé kosti a správnou funkci svalů
🔵 Hořčík B6 – proti únavě a stresu
🟣 Kolagen – pro krásnou pleť, vlasy a nehty
🌿 Zinek – pro zdravou pokožku a obranyschopnost
👉 Objev celou nabídku a dopřej svému tělu to, co potřebuje!
Většinu času trávíme právě v kuchyni – vařením, focením nebo natáčením videoreceptů. Tvorbě receptů se věnuji už téměř dekádu a zaměřuji se zejména na zdravější a jednoduché recepty, které připravuji z dostupných ingrediencí. Svoji tvorbu sdílím na Instagramu se skvělou komunitou, zároveň jsem i autorkou kuchařky s každodenními recepty. Volný čas nejraději trávím cestováním a vysedáváním u dobré kávy v útulných kavárnách.