Omáčkové recepty jsou super, protože je máme raz dva hotové a mají je rády i děti nebo manžel. :-) Hlíva je skvělá, protože obsahuje hodně vlákniny a je lehce stravitelná, takže je fajn zařadit ji do jídelníčku. Pokud použijeme správné suroviny, může být i soté lehkým a chutným receptem. Dnes tu máme dvě verze stejného jídla. V jedné jsou použita kuřecí prsa a v druhé lahůdkové tofu. Ty si vyber tu, kterou víc preferuješ. ;-)
Jak na to
1
Na větší pánvi ohřejeme olivový olej.
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa nebo tofu na kostky.
3
Na pánvi na středním stupni orestujeme cibuli dozlatova.
4
Přidáme maso nebo tofu, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou.
5
Restujeme cca 5–7 minut.
6
K masu přidáme hlívu nakrájenou na kousky a restujeme ještě cca 2 minuty.
7
Následně maso podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit j15 minut. Občas promícháme.
8
Ve veganské smetaně rozmícháme kukuřičný škrob a nalijeme k masu.
9
Chvíli povaříme, dokud omáčka nezhoustne, a vypneme.
Tip: Podáváme s kuskusem, rýží nebo bulgurem. :-)
Výživové hodnoty na 1 porci ((s kuřecím masem):
223 kcal
933 kJ
T:
11.1 g
B:
19.6 g
S:
9 g
V:
0.2 g
Výživové hodnoty na 1 porci (s tofu):
324 kcal
1356 kJ
T:
17.5 g
B:
29.6 g
S:
10.9 g
V:
0.9 g
Přeju dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov