Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Fitshaker podcasty
Cvičení
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Tvarohové těstoviny s ovocem a oříšky

15 min
2 porce
tvarohové testoviny

Potřebujeme: 

  • 120 g semolinových těstovin (např. mini farfalle)
  • 300 g polotučného hrudkovitého tvarohu (4,2 %)
  • 125 g čerstvých borůvek / ostružin / jahod (můžeš použít i mražené)
  • 10 g mletých mandlí (příp. vlašských ořechů)
  • 3 lžičky javorového sirupu (typ C) (příp. medu či rýžového sirupu)
  • ½ lžičky mletých vanilkových lusků (volitelné)
  • 1/5 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička kůry z BIO citronu nebo limetky (volitelné)
  • 1 lžička přepuštěného másla Ghee (volitelné)
tvarohové testoviny

Vzpomínáš si na těstoviny s tvarohem od babičky? V mé fit verzii si tuto dětskou vzpomínku vychutnáš bez výčitek – a s pořádnou dávkou bílkovin. Sladká krémová kombinace hrudkovitého tvarohu, ovoce a těstovin zasytí a zároveň potěší každého milovníka rychlých sladkých jídel. Perfektní jako letní oběd či sytá večeře!

👉 Pokud máš ráda zdravé recepty, po přihlášení na fitshaker.cz najdeš ve svém profilu (v části Ke stažení) víc než 15 e-booků se sezónními potravinami – a spoustu dalších skvělých taháků do kuchyně!

Jak na to?

1

Těstoviny uvař podle návodu v osolené vodě ideálně al dente. Poté je sceď a nech krátce vychladnout.

2

Tvaroh rozmíchej v misce se sirupem, vanilkou, skořicí a citronovou či limetkovou kůrou. Přidej 1–2 lžíce vody z těstovin, aby vznikl jemnější krém.

3

Borůvky, jahody nebo jiné bobulové ovoce můžeš použít čerstvé, nebo je krátce a lehce orestuj na přepuštěném másle.

4

Těstoviny smíchej s tvarohovou směsí a podávej s bobulovým ovocem, posypané mletými mandlemi.

Pozn.: Ve svých receptech používám vždy hrudkový tvaroh značky Pilos (je to taková oblou hrudka, má zelený obal a 275 g). Tento tvaroh obsahuje 17 g bílkovin na 100 g, což je skvělý poměr.

TIP 1: Tento recept můžeš obměňovat podle sezóny – v létě použij jahody a meduňku, v zimě přidej špetku perníkového koření a hruškový či jablečný rozvar. Pokud jsi fanoušek máku, vyzkoušej i variantu s mletým mákem místo ořechů, stejně tak se dá použít i kokos či hořká čokoláda.

TIP 2: Pokud ti vadí větší hrudky, tvaroh můžeš rozmixovat s 1–2 PL řeckého jogurtu – bude ještě krémovější.

Dobrou chuť!

Retart po létě 2025 startuje 8. září! 🌞💪 Přidej se k naší výzvě Reštart po létě a dopřej si nový začátek po dovolenkové sezóně. Čekají tě efektivní tréninky pro každou úroveň, zdravé a rychlé recepty, které ti pomohou cítit se lehčeji, a podpora komunity žen, které do toho jdou spolu s tebou. Vrať se do formy, získej energii i motivaci – a to všechno z pohodlí domova.

Fitshaker
Fotka autora
Simona Kollárová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.